Caută
Close this search box.

Nouă militari răniţi, în timpul unui exerciţiu de aruncare a grenadei, în Poligonul Crasna/ MApN: Unul dintre militari are o rană gravă la un picior, fiind preluat de elicopterul SMURD

Nouă militari au fost răniţi, miercuri, în timpul unui exerciţiu de aruncare a grenadei, desfăşurat în Poligonul Crasna, din judeţul Sălaj. Unul dintre aceştia are o rană gravă la un picior, fiind preluat de elicopterul SMURD pentru a fi transportat la spital, a precizat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au anunţat că, la ora 10.15, în Poligonul Crasna, din judeţul Sălaj, a avut loc un incident pe timpul executării unei şedinţe specifice de aruncare a grenadei, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 315 Artilerie „Simion Bărnuţiu”, din Şimleul Silvaniei, a suferit o rană gravă la picior. El a fost transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, relatează News.ro.

“Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire şi altor opt militari aflaţi în proximitatea locului în care s-a produs incidentul. Ulterior, cei opt militari au fost transportaţi cu ambulanţe la acelaşi spital, pentru evaluare şi acordarea îngrijirilor medicale”, au precizat reprezentanţii MApN.
Conducerea unităţii a informat Parchetul Militar şi a stabilit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri