Caută
Close this search box.

Zeci de comunități situate lângă gardul de securitate din Gaza sunt evacuate. Premierul Benjamin Netanyahu a jurat răzbunare grupării teroriste Hamas. Mesaje de sprijin pentru Israel

Premierul Benjamin Netanyahu a avut o discuție telefonică cu președintele SUA, iar Joe Biden a asigurat Israelul de sprijinul de neclintit al americanilor, cu toate mijloacele adecvate.

Zeci de comunități situate lângă gardul de securitate din Gaza sunt evacuate, a transmis armata israeliană. Civilii din zonă sunt evacuați din cauza atacurilor grupării Hamas și în așteptarea unei noi faze a ripostei israeliene în Fâșia Gaza.

Sprijinul american pentru Israel este de neclintit și gravat în marmură, a spus președintele Joe Biden. „Israelul are dreptul să se apere, punct„, a spus preşedintele SUA.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Forţele de apărare îşi vor folosi toată puterea pentru a distruge capacităţile Hamas. Îi vom distruge şi ne vor răzbuna pentru această zi neagră în care au atras statul Israel şi pe cetăţenii săi.

Joe Biden, preşedintele SUA: „În acest moment de tragedie, vreau să le spun israelienilor şi lumii și teroriștilor de pretutindeni că Statele Unite sunt alături de Israel. Ne vom asigura că au ajutorul de care cetățenii lor au nevoie și că pot continua să se apere.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: „Am vorbit la telefon cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și l-am asigurat că Germania stă ferm și neclintit alături de Israel în fața acestui atac teribil. Securitatea Israelului este raţiune de stat a Germaniei.

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele violențelor din Israel și Gaza și a făcut un apel la reducerea tensiunii în regiune.

Papa Francisc: „Urmăresc cu îngrijorare şi durere ceea ce se întâmpla în Israel, unde violenţa a explodat. Îmi exprim solidaritatea cu rudele victimelor şi mă rog pentru toţi cei care trec prin ore de teroare şi angoasă.

Actualele violențe dintre Hamas și Israel sunt în favoarea Rusiei, deoarece distrag atenția internațională de la agresiunea rusa în Ucraina și pot duce la noi presiuni migratorii asupra Europei, a declarat președintele Poloniei.

La Berlin a fost o manifestație de solidaritate cu Israelul în aceste momente dificile.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri