Caută
Close this search box.

Guvernul taie banii pentru ”Rabla”: care vor fi consecințele

Asociația Constructorilor Auto din România prognozează cum va fi afectată piața de profil după anunțul Guvernului că va tăia banii pentru programul „Rabla”.

În acest an cel mai probabil vom atinge cifra de 145 de mii de mașini noi care au fost înmatriculate în țara noastră, însă după noile reguli lucrurile se vor reduce drastic.

Asociația estimează că în 2024 doar 80 de mii de mașini noi vor mai fi înmatriculate în România, adică o scădere de aproape 45 de procente. Mai pierde cineva – mediul. Pentru că mulți se vor îndreptă către piață Second Hand, plină de mașini poluante. Și nu doar aceștia sunt pierzătorii, ci și statul pentru că nu va mai incasa TVA, taxele aferente și apoi impozitele pentru cele 65 de mii de mașini care nu vor mai fi vândute în țara noastră. Așa cum spuneam crește poluarea pentru că parcul auto va fi din ce în ce mai îmbătrânit, iar afaceriștii cu mașini de la o bătrânică din nu știu ce țară abia așteaptă să pună din nou afacerea pe picioare.

Asociația susține că piață second hand a însemnat peste 1,5 milioane unități în ultimii 4 ani, din care peste 80% sunt mai vechi de 8 ani. Deci da, poluare, în loc să scoatem mașinile cu probleme din circuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri