Caută
Close this search box.

Noi detalii în ancheta de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. Analizele DSVSA arată că borşul oferit de mănăstire conţinea trei bacterii periculoase

Au trecut două săptămâni de la moartea celor trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, iar cauza decesului rămâne încă necunoscută. Rezultatele analizelor făcute de Direcția Sanitară Vaslui au arătat, însă, că borşul de peşte oferit de mănăstirea din apropiere conținea trei tipuri de bacterii periculoase, printre care și Clostridium, însă în concentrații reduse.

Prefectura Vaslui a precizat că analizele Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor arată că în borșul de pește pe care mănăstirea din Florești l-a oferit pacienților de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni erau prezente trei bacterii: clostridium perfringens, bacillus cereus și cerulida.

Însă valorile erau reduse, astfel că simptomele pe care ar fi putut să le provoace erau cele ale unei intoxicații alimentare – greața, vărsături și crampe abdominale.

Acesta bacterii se găsesc în sol, apă și în intestinele animalelor. Medicii spun că pot provoca îmbolnăviri în cazul în care alimentele sunt gătite sau depozitate necorespunzător, potrivit TVR.

Deocamdată, însă, cauza morții celor trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni nu a fost stabilită. Un răspuns clar ar trebui să vină de la analizele de laborator efectuate în urma autopsiei. Dar rezultatul acestora nu a fost făcut public.

Cazul este în continuare investigat de poliție, care a deschis dosar penal pentru ucidere și vătămare din culpă. Managerul spitalului și-a dat demisia, iar mănăstirea și spitalul au fost amendate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri