Caută
Close this search box.

Oraşul Tel Aviv, din nou ţinta rachetelor trase de Hamas dinspre Fâşia Gaza

Sirenele au sunat din nou în Tel Aviv joi, oraşul israelian fiind atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza de militanţii Hamas, relatează Reuters.

Deocamdată nu există informaţii privind eventuale victime umane sau pagube materiale după ceea ce pare a fi o salvă lungă de rachete trase de aripa armată a Hamas, Brigăzile Al-Qassam.

Intrat joi în a 76-a zi, războiul dintre Israel şi Hamas a fost declanşat de un atac sângeros lansat pe 7 octombrie de militanţii palestinieni din Fâşia Gaza asupra sudului Israelului.

Aproximativ 1.140 de persoane, în majoritate civili, au fost ucise în acel atac, iar alte 240 au fost răpite şi duse în Fâşia Gaza.

Printre aceşti ostatici, 129 încă se află în Gaza, conform armatei israeliene. Optzeci de ostatici israelieni au fost eliberaţi în cadrul unei încetări a focului temporare, la finalul lunii noiembrie, în schimbul al 240 de deţinuţi palestinieni ce erau încarceraţi în Israel.

După atacul din 7 octombrie, Israelul a promis să ”elimine” Hamas, bombardând poziţiile militanţilor palestinieni din Fâşia Gaza şi declanşând o amplă operaţiune terestră în enclava palestiniană pe 27 octombrie.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, condus de Hamas, a anunţat miercuri că aproximativ 20.000 de oameni au murit de la debutul bombardamentelor israeliene.

The post Oraşul Tel Aviv, din nou ţinta rachetelor trase de Hamas dinspre Fâşia Gaza appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri