Caută
Close this search box.

România se confruntă cu un nou val de ciclon polar. Prognoza actualizată pentru Crăciun și Revelion

Florinela Georgescu, directorul de prognoză de la ANM, a anunțat la Antena 3 CNN un ciclon polar care se îndreaptă spre România, cu efecte notabile asupra vremii de Crăciun și Revelion.

Întâi începem cu vești bune pentru următoare trei zile. Vestea bună pentru cei care nu iubesc în mod deosebit temperaturile foarte scăzute, pentru că deocamdată următoarele trei zile vom fi influențați de o formațiune de presiune ridicată. Putem suferi pentru că iarna presiunea poate fi foarte ridicată, pentru că aerul rece are tendința să se așeze în straturile mai joase și se determine creșterea presiunii.

Presiune mai ridicată înseamnă de altfel în zonele joase, cum este și cazul Bucureștiului, nu neapărat o vreme constant frumoasă. Înseamnă și probabilitate de ceață la sfârșitul nopților, în primele ore ale dimineților înseamnă condiții de polei, dacă cumva ceața aceea provine dintr-o masă de aer mai umedă. Înseamnă și o vreme frumoasă cu un cer care poate fi mai mult degajat sau chiar senin în zonele montane.

Așteptăm însă de la jumătatea săptămânii o pătrundere rece, ciclonul polar dinspre Oceanul Atlantic, din nou un alt ciclon sau un nou ciclon care urmează să afecteze mare parte continentului.

Vreme schimbătoare în ianuarie

Vor fi variații de la o zi la alta, vor fi precipitații mai consistente în centru. Acum totul depinde de cât de mult se lasă acel ciclon dinspre nordul Europei, cât de mult coboară înspre țara noastră.

În cazul în care masa de aer rece va reuși să ajungă și pe partea de sud a țării, posibil și pe aici precipitații mai puțin importante decât în celelalte regiuni, dar și temperaturi ceva mai scăzute decât cele pe care le anticipăm.

Primele zile ale lunii ianuarie pot aduce o vreme schimbătoare însemnând pe de o parte posibilitatea de precipitații din nou, mai ales vest-nord-centru, pentru că în continuare influența este mai degrabă dinspre partea de nord a Europei decât dinspre baza, adică înaintează acel ciclon.

Este posibil să fie și două unde separate de o ușoară încălzire între ele. Deci, repet, ne așteptăm mai degrabă la o vreme schimbătoare care să se concretizeze în medie prin acest ușor excedent de precipitații în partea de vest, nord-centru și continuarea tendinței de a rămâne peste normalul perioadei.

Lunile ianuarie şi februarie sunt luni de iarnă. Aici este o anomalie, deci diferența față de ce ar trebui să fie în medie, ori media este foarte scăzută în aceste două luni, deci un pic peste, dar nu înseamnă neapărat o vreme de primăvară”, a spus Florinela Georgescu, directorul de prognoză de la ANM, la Antena 3 CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri