Caută
Close this search box.

Valabilitatea RCA de la Euroins expiră pe 7 decembrie. Brokerii de asigurări se aşteaptă ca în perioada următoare să crească cererea

euroins

Sunt ultimele zile de valabilitate a poliţelor RCA la Euroins. Deşi Guvernul a prelungit cu 3 luni termenul de expirare, şoferii români nu s-au înghesuit să le reînnoiască.

În această situaţie sunt peste 800 de mii de conducători auto, care mai au timp până pe 7 decembrie sa încheie alte poliţe. Brokerii de asigurări se aşteaptă ca în perioada următoare să crească cererea, ceea ce ar putea să ducă la blocarea sistemului, iar actele să fie emise cu câteva zile întârziere.

Peste 800 de mii de şoferi trebuie să îşi reînnoiască asigurarea auto obligatorie până vineri. În caz contrar nu vor mai putea să circule. Pentru noua poliţă trebuie să plătească şi cu 50% mai mult, ca să acopere preţul oferit de cel mai ieftin jucător prezent acum pe piaţa din România.

Zilele acestea, brokerii înregistrează o creştere de 5-7 procente a numărului de solicitări de reînnoire a poliţelor RCA, potrivit TVR.

Şoferii care au polițe RCA de la Euroins, a căror valabilitate ar fi depășit în mod normal data de 7 decembrie, pot primi banii înapoi pentru perioada în care asigurarea nu mai poate fi folosită, numai dacă depun o solicitare la Fondul de Garantare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri