Caută
Close this search box.

„Drogul sărutului” sau „mierea”, care face ravagii în SUA, ajunge și în România. Polițiștii se luptă cu o fantomă

Un drog răspândit în America și Canada pătrunde încet, dar sigur în Europa, inclusiv în România. Devine letal cu ușurință dacă cei care îl consumă nu știu să își dozeze cantitatea de stupefiant. E vorba de drogul numit „miere” și care e un amestec de substanțe chimice și hașiș. În România pare a fi un drog-fantomă, apare în interceptări, dar la percheziții polițiștii nu îl găsesc.

Despre efectele lui aflăm doar din discuțiile dealerilor care îl și consumă și care au fost monitorizați de investigatori.

De ce a apărut acest drog, explică responsabilii europeni. „BHO”, „miere” sau „drogul sărutului” i se spune unui concentrat puternic de marijuana obținut în amestec cu substanțe chimice. În România încă nu s-au făcut capturi, dar sunt consumatori, potrivit unor surse judiciare. Au dovada în interceptări.

Dealer: Salut! Ești viu?

Consumator: Mort… De-abia mi-am dezlipit pleoapele. Ne-am rupt capu’ cu mierea aia din Spania. Niciodată n-am fost în halul ăsta! Am vomitat în pat și nu mi-am dat seama.

Dealer: Haaai, bă, că n-a fost rău! O să le sun pe-alea să nu fi murit vreuna că ne-a luat cu dulceața noastră de pe buze!

Consumator: Nu mor așa de repede. Când luau câte două boabe pe club și băgau și o sticlă de vodcă, n-aveau nimic. Ne-ndulcim și noi azi? Ți-a mai rămas miere?

Dealer: Mai e, dar am dus-o la subsol. Trebuie s-o topim, că s-a întărit.

Consumator: Hai că vin spre tine, că mor de poftă!

(Sursa: Interceptare din dosar penal)

La percheziții, anchetatorii nu au mai găsit „mierea”, dar au găsit alte tipuri de droguri. E numit și „drogul sărutului”, pentru că tineri și tinere își ung buzele cu acest drog și este transmis prin sărut către partener sau parteneră.

Cătălin Tone, expert antidrog: „Vorbim de un drog care da o dependență rapidă, vorbim de un drog care este de 5 ori mai puternic decât marijuana, vorbim despre un drog care după ce se instalează dependența e vorba de afectarea ritmului cardiac, probleme ale sistemului nervos central, apoi depresie, anxietate și chiar și poate conduce către suicid.”

Drogul este fabricat cu predilecție în Statele Unite ale Americii și Canada, dar de acolo s-a răspândit în ultimii ani și în Australia și Europa, ba chiar ar fi apărut și laboratoare locale de producere a acestui drog și a altor stupefiante sintetice, fapt recunoscut de șefii Europol.

Specialiștii spun că un gram de drog al sărutului ar costa în jur de 100 de euro, la fel ca și cocaina.

(sursa EMCDA)

The post „Drogul sărutului” sau „miere”, un amestec de hașiș și substanțe chimice care se răspândește în România. Polițiștii știu despre el, dar nu îl găsesc la percheziții appeared first on tvrinfo.ro.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri