Caută
Close this search box.

Mihaela Valentina Cambei, cea mai bună halterofilă europeană din 2023

Mihaela Valentina Cambei a fost premiată cu titlul de cea mai bună halterofilă europeană a anului 2023, luni, la Sofia, după ce a cucerit trei medalii de aur la cat. 49 kg, la Campionatele Europene, a anunţat Federaţia Română de Haltere pe pagina sa de Facebook.

Cambei a revenit pe podiumul din Arena Sofia la mai puţin de o oră de la ceremonia de premiere a categoriei olimpice 49 kg, la care şi-a doborât recordul european de la total stabilit la Europenele din 2023, la care a cucerit, de asemenea, trei medalii de aur (la Erevan).

Mihaela Cambei, care este cea mai bine clasată sportivă din Europa în clasamentul de calificare olimpică (locul 5 la general, la doar un kg de locurile 2-4), a fost urmată în ierarhie de Kamila Konotop (Ucraina) şi de Emily Campbell (Marea Britanie).

 

 

Trei medalii de aur şi două recorduri pentru Mihaela Valentina Cambei, la Europenele de Haltere

 

Sportiva română Mihaela Valentina Cambei a cucerit trei medalii de aur la Campionatele Europene de haltere de la Sofia, luni, în cadrul categoriei 49 kg, ocazie cu care a stabilit şi două recorduri continentale.

”Nu m-am aşteptat nici măcar o secundă că voi lua acest titlu de cea mai bună halterofilă din Europa în 2023. Ţinta mea a fost să-mi fac rezultatele şi de a reuşi cu orice preţ, iar acest premiu înseamnă ca sunt pe drumul cel bun şi că într-adevăr sunt o sportiva valoroasă şi cu mari responsabilităţi”, a declarat Mihaela Cambei.

La masculin a ieşit învingător georgianul Laşa Talahadze, multiplu campion european, mondial şi olimpic. El a fost urmat de Karlos Nasar (Bulgaria) şi de Ritvars Suharevs (Letonia).

Procesul de selecţie şi vot a fost realizat de European Weightlifting Federation, în parteneriat cu Asociaţia Presei Sportive din Europa (AIPS Europe).

The post Mihaela Valentina Cambei, cea mai bună halterofilă europeană din 2023 appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri