Caută
Close this search box.

Naţionala masculină de polo a României s-a calificat la JO 2024. Cu ce echipe vom concura în Grupa A, la Paris

Naţionala masculină de polo pe apă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce formaţia Africii de Sud a decis să nu participe la competiţie.

România s-a clasat pe locul 10 la Campionatul Mondial de la Doha, dar a beneficiat de faptul că Africa de Sud a renunţat să participe la JO 2024.

”Echipa naţională de polo a României s-a calificat la JO Paris 2024 datorită retragerii formaţiei reprezentative din Africa de Sud. România a terminat Campionatul Mondial de la Doha pe locul 10, fiind prima echipă eligibilă la calificare după cele 4 locuri oferite prin regulament. Erau calificate anterior Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. La Doha, au obţinut dreptul de participare la Paris 2024: Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Italia. Astfel, echipa naţională de polo a României revine la Jocurile Olimpice după 12 ani, ultima dată când a participat la o întrecere olimpică a fost la Londra, în 2012.

România și-a aflat deja adversarele de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, anunță de federația de Polo.

Astfel, în grupa A, România va fi alături de Croația, Italia, Grecia, Statele Unite ale Americii și Muntengru.

Competiția de polo pe apă va avea startul pe 28 iulie. Fiecare moment va conta, iar emoțiile vor atinge cote înalte! România se va pregăti să ofere totul și să scrie istorie la Paris 2024!

Singura echipă românească la JO Paris 2024

Polo este singurul joc de echipă care s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024 pentru Team Romania”, precizează COSR pe pagina sa de Facebook.

COSR subliniază că numărul sportivilor români care vor participa la JO 2024 a ajuns la 73.

”Visele devin realitate! Echipa Naţională de Polo a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. O muncă incredibilă, pasiune şi dedicare au făcut acest vis posibil! Mulţumim tuturor celor care au susţinut această minunată călătorie a băieţilor. Suntem recunoscători pentru această oportunitate! Băieţii promit să dea tot ce au mai bun la această ediţie de Jocuri Olimpice! Paris, venim!”, a transmis Federaţia Română de Polo pe pagina sa de Facebook.

Tricolorii şi-au aflat şi adversarele din turneul olimpic, urmând să evolueze în Grupa A, alături de Croaţia, Italia, Grecia, Statele Unite ale Americii şi Muntenegru.

The post Naţionala masculină de polo a României s-a calificat la JO 2024. Cu ce echipe vom concura în Grupa A, la Paris appeared first on tvrinfo.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri