Caută
Close this search box.

Premierul Republicii Moldova, despre interdicția de intrare în țară a liderului AUR: Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare a țării

George Simion, președintele partidului extremist AUR, ”face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova”, acesta fiind motivul pentru care instituțiile de la Chișinău au luat decizia de a-i prelungi interdicția de intrare în țară, a declarat luni seară premierul Dorin Recean.

„Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, și acest lucru i l-am comunicat și premierului Ciolacu. Înseamnă că participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova. Este o decizie a instituțiilor care instituțiile au determinat acest factor de risc și au luat decizia corespunzătoare”, a declarat premierul Recean la Pro TV Chișinău.

Preşedintele AUR din România, George Simion, a fost interzis în 2023 în Republica Moldova pentru încă 5 ani. Anterior, Valentin Dediu, fost director interimar al serviciului secret (SIS) din Republica Moldova în perioada 2011-2013, a declarat la TVR Moldova că „George Simion a nimerit cumva sub vizorul serviciilor speciale rusești, sau materiale compromițătoare, sau cu bani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri