Caută
Close this search box.

Calculele PNL pentru Primăria Capitalei. Rareș Bogdan: În cazul candidaturii d-nei Firea, electoratul PNL se mută într-o proporție destul de mare spre Nicușor Dan

Încercările Coaliției de guvernare de a decide candidatul comun la Primăria Capitalei s-au blocat, luni seară, după analiza sondajelor de opinie, care il arată de Popescu Piedone pe primul loc în preferințele electoratului bucureștean.

PNL și PSD fac acum calcule pentru a estima cea mai bună mișcare de câștigare a procentelor. S-a luat în discuție și posibilitatea de avea fiecare candidat propriu.

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a dezvăluit marți calculele PNL.

Am văzut un electorat și, de asemenea, niște bazine foarte bine conturate, un bazin al PNL de 23-24%, un bazin al PSD in jur de 30%, un bazin la USR din jurul lui Nicușor Dan, undeva la 28-29%, de fapt, nu al USR, al lui Nicușor Dan și, de asemenea, o apariție surpriză pe scena, un meteorit, domnul Popescu care are peste 30%, pentru că a furat puțin startul, s-a anunțat candidat, s-a victimizat, deci are peste 30%, a spus Rareș Bogdan.

Cert este că în acest moment, din cercetările sociologice pe care le avem, vedem că o parte din electoratul PNL, deci 23-24% este îndreptat spre Nicușor Dan, deci candidatul PNL, viitorul candidat comun trebuie să-și recupereze, să obțină integral electoratul PNl, pentru a ajunge la 23-24% și apoi să rupă din electoratul dreptei unite, din electoratul lui Nicușor. Ce este foarte interesant, este că în cazul unei candidaturi a d-nei Firea, de exemplu, electoratul liberal se mută într-o proporție destul de mare spre Nicușor Dan, aproape 5, 6 din 10 votanți se duc spre Nicușor Dan, iar d-na Firea, candidat, ar lua de la bazinul PNL destul de puțin, a explicat prim-vicepreședintele PNL.

Chestiunea se întâmplă interesant și în cazul in cazul în care este candidat PNL și din bazinul PSD, care este un bazin mai mare la București, 5-6 procente mai mare decât al PNL, nu e atât de disciplinat pe cât ar fi crezut colegii din PSD, este un electorat destul de mare care se muta într-o proporție destul de mare înspre Popescu Piedone, adică 5 din 10 votanți se duc spre Popescu Piedone, abia 4 se duc spre candidatul din partea PNL și unu se duce spre Nicușor Dan, a arătat Rareș Bogdan.

The post Calculele PNL pentru Primăria Capitalei. Rareș Bogdan: În cazul candidaturii d-nei Firea, electoratul PNL se mută într-o proporție destul de mare spre Nicușor Dan appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri