Caută
Close this search box.

Credeau în anii 60 că sunt OZN-uri. Erau poate teste militare secrete

Credeau în anii 60 că sunt OZN-uri. Erau poate teste militare secrete

Un raport al Pentagonului arată că acale OZN-uri, semnalate intens în anii 60, au fost avioane de spionaj şi tehnologie spaţială avansată, testată de către SUA.

De asemenea, oficialii spun că nu există nici o dovadă că guvernul american ar fi întâlnit viaţă extraterestră.

Majoritatea OZN-urilor semnalate au fost de fapt obiecte obişnuite de pe Pământ, potrivit raportului prezentat vineri Congresului.

Dar oficialii Pentagonului au acceptat că aceste cercetări nu vor risipi credinţele populare despre oaspeţii extratereştri, conform News.ro.

„Proliferarea programelor de televiziune, a cărţilor, a filmelor şi a cantităţii vaste de conţinut pe internet şi în reţelele de socializare axat pe subiecte legate de OZN a influenţat, cel mai probabil, dezbaterea publică pe această temă şi a întărit aceste convingeri în cadrul unor segmente ale populaţiei”, se arată în raport.

Raportul face parte dintr-o amplă încercare publică a guvernului american de a examina OZN-urile – sau, aşa cum le numesc oficialii, „fenomenele anormale neidentificate” (UAP).

Efortul a inclus întâlniri publice cu oficialii NASA şi audieri în Congres.

Emis de către Biroul de Soluţionare a Anomaliilor în toate domeniile (AARO) al Pentagonului, raportul a menţionat că opinia publică a fost probabil influenţată de cultura pop.

O „relatare deosebit de persistentă”, au spus cercetătorii, este aceea că guvernul a recuperat nave spaţiale şi rămăşiţe extraterestre şi a conspirat pentru a ţine secrete activităţile sale de cercetare extraterestră.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat că oficialii au abordat raportul într-un mod deschis, dar că pur şi simplu nu au găsit nici o dovadă a existenţei unor vizitatori extratereştri.

„Toate eforturile de investigare, la toate nivelurile de clasificare, au ajuns la concluzia că majoritatea observaţiilor au fost obiecte şi fenomene obişnuite şi rezultatul unei identificări greşite”, a declarat reporterilor generalul-maior Pat Ryder.

Potrivit unui sondaj Gallup din 2021, puţin peste 40% dintre americani cred că navele spaţiale extraterestre au vizitat Pământul, un număr care a crescut de la 33% în doar doi ani.

AARO a examinat arhivele şi dosarele clasificate şi a trecut în revistă toate investigaţiile guvernamentale oficiale care datează din 1945.

Cercetătorii au investigat zvonurile despre navele spaţiale extraterestre şi au descoperit, de exemplu, că un presupus memorandum din 1961 despre OZN-uri nu era autentic şi că o mostră de „navă spaţială extraterestră” colectată de o organizaţie de investigare a UAP nu era făcută dintr-un material extraterestru, ci era alcătuită în principal din magneziu, zinc şi bismut.

AARO a promis că va publica un alt raport despre apariţiile şi zvonurile mai recente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri