Caută
Close this search box.

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, candidat PSD la Primăria Constanţa

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, candidat PSD la Primăria Constanţa

Conducerea organizaţiei judeţene PSD Constanţa a anunţat candidatura lui Horia Constantinescu, preşedinte al ANPC, pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa, şi a fostului manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă, medicul chirurg Cătălin Grasa, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, acestea fiind validate de Biroul Permanent Naţional al formaţiunii.

„Au fost multe analize, la nivelul organizaţiei şi la nivel central al partidului, pentru desemnarea candidaţilor PSD Constanţa la funcţiile de primar al municipiului Constanţa, respectiv de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Astăzi, după validarea de către Biroul Permanent Naţional, putem anunţa că domnul Horia Constantinescu şi domnul doctor Cătălin Grasa sunt candidaţii noştri pentru cele două importante funcţii.

Horia Constantinescu nu mai are nevoie de nicio prezentare, cu mare experienţă în administraţia publică locală.

Iar domnul doctor Cătălin Grasa, manager în multe momente al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, este recomandat nu numai de experienţa sa profesională. Amândoi sunt membri cu vechime în Partidul Social Democrat şi vizăm victoria în aceste alegeri”, a declarat preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă îşi va prezenta demisia din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu a răspuns că va demisiona după ce se va asigura că va rămâne la conducerea instituţiei „o echipă bună”.

De asemenea, el a subliniat că PSD va trebui să ducă o campanie centrată pe proiecte concrete, însă a adăugat că se aşteaptă să existe o campanie negativă împotriva sa.

„Cred că trebuie să arătăm ceea ce putem să facem. (…) Fiecare contracandidat are libertatea să aleagă o campanie negativă împotriva mea, sunt obişnuit şi bătătorit”, a spus Horia Constantinescu.

Totodată, candidatul PSD pentru Primăria Constanţa a menţionat că social-democraţii vor propune şi o listă solidă de candidaţi, pentru Consiliul Municipal, şi a arătat că e important că fostul primar social-democrat Decebal Făgădău va fi alături de partid, în această campanie, conform Agerpres.

Fost primar social-democrat al Constanţei până în 2020, când a demisionat din partid, Făgădău a fost prezent la conferinţa de presă de miercuri seară.

„Eu mi-am dat demisia în momentul în care am avut probleme cu Justiţia. Întrucât acestea s-au încheiat, am luat decizia de a mă întoarce în viaţa politică”, a afirmat Decebal Făgădău.

Liderul PSD Constanţa, Felix Stroe, nu a exclus că acesta ar putea candida pe lista pentru Consiliul Municipal, însă a arătat că Făgădău poate candida pentru orice funcţie şi că va putea fi „un foarte bun deputat”.

Nu în ultimul rând, a fost anunţată trecerea la PSD a deputatei Cristina Rizea, aleasă în 2020 din partea USR, aceasta urmând să candideze din partea social-democraţilor pentru funcţia de primar al comunei Valu lui Traian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri