Caută
Close this search box.

Inteligenţa artificială, în medicină. Platformă pentru gestionarea a zeci de mii de pacienți oncologici

Inteligenţa artificială este folosită şi în medicină. Inclusiv în România. O platformă creată de un medic oncolog este utilizată deja pentru monitorizarea tratamentului cîtorva zeci de mii de pacienți din mai multe spitale din țară. Şi alte state europene folosesc inteligența artificială în medicină.

Platforma calculează automat dozele de citostatice pentru un pacient oncologic, iar datele pot fi văzute şi verificate de medic, farmacist şi asistent.

Medicul Alexandru Iliescu a căutat o soluţie pentru a-şi gestiona mai uşor pacienţii şi mai ales în siguranţă. 

Datele unui bolnav sunt introduse în aplicaţie prin fotografii sau scanări şi apoi este generat un dosar electronic al pacientului care poate fi accesat oricând.

În loc să caute foaie cu foaie sau rând cu rând în dosarul stufos al unui pacient canceros, medicul doar întreabă aplicaţia.

Platforma este deja folosită în 45 de spitale şi de stat din toată ţară, iar cu ajutorul ei, au fost deja trataţi peste 16.000 de pacienţi.

Inteligenţa artificială devine o unealtă pentru medici din toată lumea. Anul trecut, în august, un spital din Norvegia a început să analizele radiografiile unor fracturi cu ajutorul Inteligenţei Artificiale.

Până în octombrie, medicii spun că scutiseră 79 de zile de aşteptare pentru pacienţi.

La fiecare 15 minute, un pacient primește un

Inteligenţa artificială este folosită şi în cazul bolnavilor de cancer din Danemarca.

Sistemul danez folosește date anonime de la 76.000 de pacienți care au fost operați de cancer de colon sau rectal în ultimii 10 ani şi le combină cu informaţiile noilor bolnavi. După ce analizează mii de variante sugerează planuri de tratament.

The post Inteligenţa artificială, în medicină. Platformă pentru gestionarea a zeci de mii de pacienți oncologici appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri