Caută
Close this search box.

ITIA aşteaptă decizia completă şi motivată în cazul Simonei Halep

ITIA aşteaptă decizia completă şi motivată în cazul Simonei Halep

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunţat pe site-ul oficial decizia TAS de reducere a suspendării Simonei Halep, menţionând că sportiva poate reveni imediat în competiţii. ITIA aşteaptă decizia competă şi motivată şi “o va analiza amănunţit”, a precizat şefa agenţiei.

“Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) ia act de decizia de astăzi a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul jucătoarei de tenis din România Simona Halep.

În urma unei audieri care a avut loc în perioada 7-9 februarie 2024 la Lausanne (Elveţia), comisia TAS a admis parţial apelul formulat de Halep împotriva unei sancţiuni disciplinare impuse de un tribunal independent în septembrie 2023, reducând perioada de ineligibilitate de la patru ani la nouă luni.

Decizia de astăzi vine sub forma unei „hotărâri operative”, urmând ca decizia completă a comisiei TAS să fie prezentată în scris la o dată ulterioară”, se arată pe site-ul ITIA, conform News.ro.

Directorul executiv al ITIA, Karen Moorhouse, a declarat că aşteaptă decizia completă şi motivată.

„Un element esenţial al procesului antidoping este capacitatea sportivului de a face apel, iar ITIA respectă atât dreptul acestuia de a face acest lucru, cât şi rezultatul. ITIA aşteaptă decizia completă şi motivată şi o va analiza amănunţit în timp util.”

“Jucătoarea este liberă să îşi continue activitatea începând cu data de astăzi, sub rezerva cerinţelor privind data de înscriere la anumite turnee”, a adăugat ITIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri