Caută
Close this search box.

Măsuri pentru bunăstarea animalelor de companie, în Belgia

Autorităţile belgiene iau măsuri pentru bunăstarea animalelor de companie. Încrucişările între diferite rase şi modificările genetice au dus la apariţia unor exemplare vulnerabile, cu diverse probleme de sănătate. În curând, astfel de practici vor fi interzise prin lege.

Autorităţile belgiene vor pune punct practicilor privind obţinerea unor anumite trăsături ale animalului preferat. Acest lucru va însemna sfârşitul epocii câinilor sau pisicilor cu forme plate sau excesiv de alungite, doar pentru că aşa este acum la modă. Totul ţine de drepturile animalelor. Un teckel cu spatele prea lung va avea frecvent dureri ale coloanei vertebrale şi dificultăți de deplasare. Iar un buldog cu faţa plată respiră greu şi, nu de puţine ori, are nevoie de intervenţie chirurgicală.

Medic veterinar: Puteți vedea că fața lui este foarte plată. În ceea ce privește nările, are stenoză, ceea ce înseamnă că nările sale sunt, într-adevăr, minuscule. Este ca și cum ți-ai ciupi constant nasul în timpul respiraţiei.

Inspector, Societatea Regală pentru Protecţia Animalelor: Pentru o mai bună calitate a vieţii, ar trebui să aibă spatele mai mic, mult mai mic. În momentul în care coloana vertebrală este atât de lungă, acest lucru le provoacă Probleme.

Peste câteva săptămâni, Valonia va interzice astfel de abuzuri, iar practicile de creștere selectivă vor fi atent supravegheate pentru a garanta bunăstarea animalelor.

The post Măsuri pentru bunăstarea animalelor de companie, în Belgia appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri