Caută
Close this search box.

„Teroriștii nu au naționalitate”, a transmis Moscovei președintele din Tadjikistan, după ce s-a vehiculat că atacatorii de la sala de concerte ar proveni din țara sa

Președintele Tadjikistanului, fostă republică sovietică din Asia Centrală și o națiune majoritar musulmană, a condamnat atacul terorist de la Moscova și a respins afirmațiile potrivit cărora cetățenii săi ar fi fost în spatele acestuia, transmite AFP.

Președintele Tadjikistanului a condamnat duminică atacul de la sala de concerte, în cadrul unei convorbiri telefonice cu liderul rus Vladimir Putin, în contextul în care s-a afirmat că atacatorii ar fi fost cetățeni tadjici.

Presa rusă, inclusiv canale Telegram cu legături cu serviciile de securitate, dar și un deputat au afirmat că toți cei patru atacatori erau din Tadjikistan.

Autoritățile ruse au precizat doar că suspecții arestați după atacul de vineri sunt cetățeni străini, iar oficialii din capitala Dușanbe au respins afirmațiile vehiculate inițial, potrivit cărora cetățenii săi ar fi fost implicați.

„Teroriștii nu au naționalitate, nu au patrie și nu au religie”, i-a spus președintele Emomali Rahmon lui Vladimir Putin, într-o convorbire telefonică, a precizat duminică biroul președintelui Tadjikistanului, într-un comunicat.

Declarația a reluat remarci anterioare similare făcute de Emomali Rahmon cu privire la extremism.

Gruparea Stat Islamic, care a revendicat atacul, este activă în Tadjikistan, o națiune din Asia Centrală ce are graniță cu Afganistanul.

Rușii comemorează victimele masacrului. Gruparea Stat Islamic Khorasan este în plină ascensiune

Rusia este azi în doliu pentru victimele atentatului de vineri. Bilanțul tragediei, în continuare provizoriu, indică 133 de morți și peste 150 de răniți, mulți dintre ei în stare gravă.

Kremlinul a indicat că liderii de la Moscova și Dușanbe au convenit să își „intensifice” eforturile comune de combatere a terorismului.

Sâmbătă, Ministerul de Externe din Tadjikistan a declarat că rapoartele potrivit cărora cetățenii săi ar fi fost implicați sunt „false”.

De asemenea, Ministerul de Interne a indicat că doi dintre cei numiți inițial în presa rusă se aflau în Tadjikistan la momentul atacului.

Putin a declarat sâmbătă că 11 persoane au fost arestate, inclusiv cei patru suspecți, despre care a spus că încercau să fugă în Ucraina, deși zona în care au fost prinși se învecinează și cu Belarus.

Cum au fost prinși autorii masacrului de la Moscova. Autoritățile ruse au difuzat imagini de la audierea a doi atacatori

Serviciile secrete ruse au difuzat imagini şocante cu doi presupuşi atentatori care declară că au împuşcat oameni pentru bani.

În ultimele două zile, gruparea Stat Islamic a declarat în mai multe rânduri că se află în spatele atacului, dar oficialii ruși evită să comenteze public această asumare a responsabilității.

The post „Teroriștii nu au naționalitate”, a transmis Moscovei președintele din Tadjikistan, după ce s-a vehiculat că atacatorii de la sala de concerte ar proveni din țara sa appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri