Caută
Close this search box.

Tragedie în SUA: Podul Francis Scott Key din Baltimore s-a prăbușit, după ce a fost lovit de o navă cargo

Update Guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, a declarat stare de urgenţă în urma prăbuşirii podului Francis Scott Key din Baltimore.

Un pod de trei kilometri din Baltimore, SUA, s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă cargo. Mai multe mașini au căzut în apă. Numărul victimelor este încă necunoscut, relatează B1TV.

Potrivit BBC, Kevin Cartwright, directorul de comunicații al Departamentului de Pompieri din Baltimore City, a declarat că podul a fost lovit de „un vas mare” și că „șapte persoane și mai multe vehicule” au căzut în râul Patapsco.

 

Potrivit MarineTraffic, o navă container sub pavilion Singapore a plecat din portul Baltimore și se îndrepta spre Colombo, Sri Lanka.

„Am declarat stare de urgenţă în Maryland”, a anunţat Wes Moore, guvernatorul statului în care se află Baltimore, într-un comunicat.
„Lucrăm cu o echipă inter-agenţii pentru a desfăşura rapid resursele federale ale administraţiei Biden”, a adăugat el.

„Le suntem recunoscători bărbaţilor şi femeilor curajoşi care desfăşoară eforturi pentru salvarea celor implicaţi şi ne rugăm pentru siguranţa tuturor”, se arată în declaraţia guvernatorului.

La rândul său, primarul oraşului Baltimore, Brandon Scott, a deplâns „o tragedie de neconceput” după prăbuşirea podului. El spune că prioritatea trebuie să fie concentrarea asupra operaţiunilor de căutare şi salvare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri