Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu: În această echipă este şi locul lui Cristian Popescu-Piedone

Marcel Ciolacu: În această echipă este şi locul lui Cristian Popescu-Piedone, în calitate de primar al Sectorului 5. Piedone: Este exclus!

Renunţarea la candidatul comun schimbă strategia Coaliției pentru Primăria Capitalei. PSD şi PNL strâng semnăturile şi pregătesc înscrierea oficială a celor 2 foşti şefi de campanie deveniţi rivali.

Între timp, Marcel Ciolacu îi transmite o ofertă de colaborare lui Cristian Popescu Piedone: să facă parte din echipa edililor din Capitală, însă doar în calitate de primar al Sectorului 5.

Piedone exclude retragerea din cursa pentru Primăria Generală.

La evenimentul de lansare a candidaturii lui Daniel Băluță pentru Primăria sectorului 4, șeful PSD i-a transmis un nou mesaj edilului de la sectorul 5. Îl invită pe Cristian Popescu Piedone să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei.

Eu am transmis un mesaj, împreună cu doamna Gabriela Firea, împreună cu toţi colegii mei primari de sector sau candidaţi pentru primăriile de sector, să vedem ce este mai important pentru bucureşteni şi mai puţin important pentru noi, ca şi oameni politici sau ca persoane fizice. Şi cred că în această echipă este locul şi domnului Cristian Popescu Piedone, pentru a construi ceva pentru Bucureşti, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu a subliniat că „locul lui Cristian Popescu Piedone în această echipă nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5”.

„Eu nu îndemn pe nimeni. Fiecare dintre noi decidem ce avem de făcut. Fiului meu îi creez oportunităţi, fiindcă ăsta e rostul meu de tată. Decizia îi aparţine fiului meu, este cât se poate de simplu. Cred că îi uităm din această ecuaţie pe bucureşteni. Bucureştenii decid. S-a dus vremea când politica se decidea într-un birou şi pe urmă, după câţiva ani, apăreau imaginile. S-au dus acele vremuri. Bucureştenii vor decide ce e mai bine pentru ei. Eu am vorbit ce este mai bine pentru bucureşteni. Un proiect, o viziune cu Daniel Băluţă, cu Robert Negoiţă, cu Gabriela Firea. Toată lumea are loc în această construcţie. (…) Sunt ferm convins că şi domnul Piedone are loc în această construcţie. Trebuie să vedem împreună ce este mai bine pentru Bucureşti. Trebuie să depăşim orgoliile personale. (…) Decizia aparţine fiecăruia”, a completat preşedintele PSD, întrebat dacă afirmaţiile sale sunt un îndemn pentru Piedone să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei.

Marcel Ciolacu s-a arătat sigur că „viitorul primar al Capitalei va fi Gabriela Firea”.

Gabriela Firea: Am ascultat declarațiile domniei sale (Cristian Popescu-Piedone), inclusiv din ultimele ore și de aseară, care se refereau la acest lucru, că dacă eu as fi fost candidat, nu ar fi candidat la Capitală domnia sa, ci la sectorul 5. Iată-mă candidat!

Cristian Popescu Piedone nu a avut o reacție după acest eveniment, însă dimineața, în exclusivitate la TVR INFO, a transmis un mesaj clar liderilor PSD.

Cristian Popescu nu e de vânzare, eu nu sunt politician, eu sunt administrator, eu știu să fac treabă, nu știu să negociez politic. Nu m-a contactat nimeni și degeaba mă contactează. Este exclus, exclus! (n.r. să renunțe la candidatură)”, a declarat Cristian Popescu Piedone, miercuri, la TVR INFO.

Cristian Popescu Piedone și-a înscris deja candidatura la Biroul Electoral, iar Nicusor Dan va face mâine acest demers.

Candidata PSD, Gabriela Firea, ar urma să depună semnăturile și să intre oficial în cursa peste câteva zile, la fel și Sebastian Burduja, candidatul propus de PNL.

Birourile electorale de circumscripție primesc înscrierile pentru scrutinul local până pe 30 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri