Caută
Close this search box.

Medicii din Gaza au salvat un bebeluș din pântecele mamei sale moarte

Medicii din Gaza au salvat un bebeluș din pântecele mamei sale, moartă din cauza rănilor suferite la cap în urma unui atac aerian israelian. Fetița a fost adusă pe lume printr-o cezariană de urgență la un spital din Rafah.

Mama copilului, Sabreen al-Sakani, era însărcinată în 30 de săptămâni când casa familiei sale a fost lovită în timpul unui atac aerian. Soțul ei, Shoukri, și fiica lor de trei ani, Malak, au murit și ei.

„Am reușit să salvăm copilul”, a declarat pentru Sky News Ahmad Fawzi al-Muqayyad, medic la spitalul kuweitian din Rafah. „Mama era într-o stare critică. Creierul ei era expus, așa că l-am salvat pe unul dintre cei doi”.

A baby girl was delivered posthumously after her pregnant Palestinian mother Sabreen Al-Sakani, her father and her older sister were all killed by an Israeli attack in Gaza’s Rafah pic.twitter.com/43SEpFgP60

— TRT World (@trtworld) April 21, 2024

Duminică, bebelușul zăcea zbătându-se și plângând într-un incubator în unitatea neonatală a spitalului din Emiratele Arabe Unite. Brăţara de la încheietura mâinii purta numele mamei sale moarte.

Bebelușul va rămâne în spital timp de trei până la patru săptămâni, a declarat duminică pentru agențiile de știri doctorul Mohammad Salama, șeful unității.

„După aceea vom vedea unde va merge acest copil, în familie, la mătușa sau unchiul sau la bunici. Aici este cea mai mare tragedie. Chiar dacă acest copil supraviețuiește, ea s-a născut orfană”, a spus el.

Bunica copilului, Mirvat al-Sakani, a declarat pentru Associated Press că va avea grijă de copil.

„Ea este o amintire a tatălui ei. Voi avea grijă de ea”, a spus ea. „Fiul meu a fost și el cu ei. Corpul fiului meu a fost sfârtecat în bucăți și nu a fost găsit încă. Ei nu au nicio legătură cu nimic. De ce îi vizează? Nu știm de ce, cum? Nu știm”.

Două treimi dintre cei peste 34.000 de palestinieni uciși în Gaza de la începutul războiului sunt copii și femei

Cel puțin două treimi din cei peste 34.000 de palestinieni uciși în Gaza de la începutul războiului au fost copii și femei, potrivit Ministerului Sănătății din teritoriu.

O altă lovitură aeriană israeliană în Rafah a ucis în cursul nopții 17 copii și două femei.

Copiii proveneau din familia Abdel Aal, potrivit oficialilor palestinieni din domeniul sănătății. „Ați văzut vreun bărbat printre cei uciși?”, a declarat Saqr Abdel Aal, un palestinian a cărui familie se numără printre cei morți. „Toți sunt femei și copii. Întreaga mea identitate a fost ștearsă, împreună cu soția mea, copiii și toţi ceilalţi”.

Mohammad al-Behairi a declarat că fiica și nepotul său se află încă sub dărâmături. „Este un sentiment de tristețe, de depresie. Nu mai avem nimic în această viață pentru care să plângem, ce sentiment să mai avem? Când îți pierzi copiii, când ți-ai pierde persoanele dragi, tu cum te-ai simţi”, a spus el.

Întrebat despre victimele din Rafah, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că au fost lovite diverse ținte militante din Gaza.

Mai mult de jumătate din cei 2,3 milioane de locuitori din Gaza s-au înghesuit în Rafah, căutând adăpost în fața ofensivei israeliene care a devastat o mare parte din Fâșia Gaza în ultimele șase luni.

Israelul amenință cu o ofensivă terestră în zonă. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că luptătorii Hamas trebuie eliminați pentru a asigura victoria Israelului în război.

Netanyahu a declarat că a fost stabilită o dată pentru o invazie terestră la Rafah, dar încă nu a prezentat public un plan de protecție a oamenilor care se adăpostesc acolo.

The post Medicii din Gaza au salvat un bebeluș din pântecele mamei sale moarte appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri