Caută
Close this search box.

Rusia afirmă că Occidentul „se precipită periculos” spre un conflict între puterile nucleare

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a avertizat că sprijinul SUA, al Marii Britanii și al Franței pentru Ucraina alimentează riscuri strategice grave care fac posibilă o confruntare directă între cele mai mari puteri nucleare ale lumii.

Lavrov a declarat că SUA și NATO sunt obsedate de ideea de a provoca o „înfrângere strategică” Rusiei și că o astfel de confruntare ar putea duce la un nivel crescut de pericol nuclear, scrie The Guardian.

“Occidentalii se precipită periculos spre o ciocnire militară directă între puterile nucleare, care este plină de consecințe catastrofale … Este deosebit de îngrijorător faptul că troica statelor nucleare occidentale este printre principalii sponsori ai regimului criminal de la Kiev, principalii inițiatori ai diferitelor măsuri provocatoare”, a spus el, cu referire la Statele Unite, Marea Britanie și Franța.

“Vedem riscuri strategice serioase în această situație, care conduc la o creștere a nivelului de pericol nuclear” a mai adăugat Lavrov.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în februarie că țările occidentale riscă să provoace un război nuclear dacă trimit trupe să lupte în Ucraina, avertizând că Moscova dispune de arme pentru a lovi ținte din vest.

Aceasta s-a referit la o sugestie, lansată de președintele francez Emmanuel Macron, privind posibilitatea ca membrii europeni ai NATO să trimită trupe terestre în Ucraina – o sugestie care a fost respinsă rapid de mulți membri ai UE și care, de atunci, a dispărut.

Analiștii în securitate occidentali spun că declarațiile Moscovei sunt menite să descurajeze și să intimideze, dar acestea nu au împiedicat SUA și aliații săi din NATO să furnizeze ajutor, informații, instruire și arme Ucrainei – inclusiv tancuri și rachete cu rază lungă de acțiune.

The post Rusia afirmă că Occidentul „se precipită periculos” spre un conflict între puterile nucleare appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri