Caută
Close this search box.

Scandalul ginmastelor americane abuzate sexual: Despăgubiri de 138,7 milioane de dolari pentru victimele medicului american Larry Nassar

Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică, Larry Nassar, care a fost condamnat la închisoare pentru abuzarea sexuală a sportivelor aflate în grija sa, au anunţat, marţi, autorităţile, citate de Reuters.

Acordul rezolvă acuzaţiile formulate la adresa FBI, care ar fi eşuat în ancheta iniţială în cazul Nassar, a precizat Departamentul de Justiţie.

”Aceste acuzaţii ar fi trebuit luate în serios de la început. Deşi aceste înţelegeri nu vor repara răul făcut de Nassar, speranţa noastră este că vor ajuta victimele să primească ajutorul de care au nevoie pentru a continua să se vindece”, a declarat procurorul general interimar Benjamin Mizer.

Nassar, medicul gimnastelor olimpice americane timp de 18 ani, a fost condamnat în 2017 de un tribunal federal la 60 de ani de închisoare pentru acuzaţii de posesie a unor materiale cu abuz sexual asupra copiilor. În anul următor, Nassar a primit o alte condamnări, de până la 175 de ani, respectiv de până la 125 de ani, în alte două sentinţe dictate de tribunale din Michigan pentru molestarea gimnastelor aflate în grija sa.

Campioanele olimpice Simone Biles şi McKayla Maroney s-au numărat printre victimele care au criticat public FBI-ul pentru felul în care a condus ancheta.

Acordul a rezolvat 139 de plângeri separate, a precizat Departamentul de Justiţie. Femeile au acuzat FBI-ul că nu a acţionat în conformitate cu dovezile primite în 2015, permiţându-i lui Nassar să continue să abuzeze tinere şi fete până la punerea sa sub acuzare, în 2016.

The post Scandalul ginmastelor americane abuzate sexual: Despăgubiri de 138,7 milioane de dolari pentru victimele medicului american Larry Nassar appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri