Caută
Close this search box.

Uite cum știi că vei cumpăra o mașină de spălat cu adevărat bună

Spălatul rufelor poate fi o sarcină obositoare. Tot procesul de sortare, încărcare, scoatere și pliere pot fi o provocare. Dar când vine vorba de munca murdară – curățarea propriu-zisă – o mașină de spălat eficientă îți poate ușura munca pentru anii următori. Mașinile moderne arată elegante și folosesc înaltă tehnologie, dar nu toate sunt create la fel. Unele curăță mai bine, altele spală hainele mai ușor, altele economisesc energie, iar altele sunt mai rezistente. Cele mai ecologice sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic și au cea mai mică amprentă asupra mediului.

Aceste aparate electrocasnice se vând între 100 de lei (cele mici, portabile) și 20000 de lei, în funcție de tip, capacitate, eficiență și caracteristici. Dar majoritatea se încadrează într-un interval de prețuri de la 1000 la 2000 de lei.

În plus față de modelele de bază, acum vei găsi mașini inteligente care răspund la comenzile vocale de pe Alexa sau „vorbesc” cu uscătorul potrivit de rufe. Vei vedea chiar și combinații de mașină cu uscător de rufe care îndeplinesc ambele funcții în același aparat, eliminând nevoia de a transfera sarcini de la o mașină la alta. Unele mașini chiar implementează remedieri software descărcabile sau oferă acces de la distanță, astfel încât să îți poți controla mașina cu smartphone-ul. Achiziționarea unui set de mașină și uscător potrivite cu setări compatibile pentru fiecare mașină este populară și convenabilă.

Indiferent de modelul de pe care îl alegi, nu uita să o întreții corespunzător pentru a o menține fără probleme. Cele mai multe dintre mașinile de dimensiune completă vin cu o garanție de 1 an pentru piese. Sunt și diverși retaileri însă, care oferă garanții cuprinse între 3 și 7 ani. Dacă mașina ta de spălat se defectează, verifică unde este cel mai apropiat centru de reparare sau înlocuire, ori sună pentru a găsi un consultant care să-ți ofere sfaturi practice care să te ajute să decizi dacă este fezabil din punct de vedere financiar să repari sau să înlocuiești mașina.

Cum este testată o mașină de spălat pentru ca tu să primești ce e mai bun

Pentru a testa cât de bună este o mașină de spălat la curățarea hainelor, testerii folosesc mostre de țesătură pătate cu vin roșu, cacao, cărbune (care este similar cu funinginea) și alte pete greu de îndepărtat. Ei analizează fiecare eșantion cu un spectrocolorimetru înainte și după spălare. Cu cât pata este mai ușoară după spălare, cu atât mașina obține scoruri mai mari la performanța de spălare.

De asemenea, este evaluat cât de blândă este o mașină cu țesături și se înregistrează cantitatea de apă și energie pe care o folosește fiecare mașină. Se înregistrează, de asemenea, energia necesară pentru a usca rufele tocmai spălate. Mașinile care extrag mai multă apă scurtează timpul de uscare și obțin un scor mai mare la testele de eficiență energetică. Scorurile de eficiență a apei și a energiei se numără printre factorii folosiți pentru a determina cele mai ecologice modele de pe piață.

Testerii măsoară, de asemenea, cât de multă vibrație transmite mașina unei podele din lemn, iar alți experți judecă nivelurile de zgomot ale mașinii în timpul ciclurilor de umplere, agitare, scurgere și centrifugare. Pe lângă rezultatele testelor de laborator, se verifică fiabilitatea fiecărei mărci care produce astfel de aparate electrocasnice și scorurile de satisfacție ale deținătorilor, care se află cu ajutorul unor sondaje. Astfel se obține scorul general pentru fiecare aparat testat în parte.

Tipuri de mașini de spălat

Preferi să încarci rufele din partea de sus a unei mașini de spălat, decât să îți îndoi spatele pentru a încărca un model frontal? Sau preferi un încărcător frontal de mare capacitate pentru a spăla pături mari sau cuverturi acasă?

Fiecare tip de mașină de spălat are avantajele și dezavantajele sale. Important este să știi că cele două mari modele de mașini pentru rufe sunt:

  • mașinile cu încărcare în partea superioară;
  • mașinile cu încărcare frontală.

Ambele folosesc aceleași principii de funcționare pentru a-ți face rufele ca noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri