Caută
Close this search box.

Orlando Teodorovici şi mingea ciuruită care se dezumflă

fondul de investiţii

De când a trecut din nou în rolul de ministru, părăsind temporar băncile Parlamentului, Orlando Teodorovici a devenit portavocea ultrareacţionară a lui Liviu Dragnea. Politicianul este una dintre gurile de foc prin care PSD se străduieşte să îşi aştearnă saltele moi pentru viitoarea aterizare forţată.

Orlando Teodorovici, Ionuţ Mişa, contradicţia şi furtuna perfectă

Toate ieşirile în decor ale nefericitului politician au legătură directă cu balonul bugetar în curs de dezumflare. Direcţia în care trimite lucrurile propaganda vizibilă a PSD este una în care acest partid nu a mers niciodată în 28 de ani de existenţă. Una antioccidentală şi verişoară bine fardată cu poziţia izolaţionistă a Coreei de Nord.

Orlando Teodorovici şi stimularea trecerii de la Pilonul II la Pilonul I

Vizavi de Pilonul II – este o normalitate, dar ca oamenii să vină către Pilonul I trebuie să ne asigurăm ca stat – privind transparența contribuției fiecărui contribuabil la Pilonul I- omul să știe cât acumulează, că banii există, sunt folosiți eficient. Trebuie să găsim și un mecanism de a stimula trecerea de la Pilonul II la I. Eu vă spun ca principiii, oamenii să opteze între Pilonul I și II.

, a declarat Orlando Teodorovici pe 3 aprilie. Este o declaraţie incredibilă, care denotă interesul direct al demnitarului de a trage cumva bani de la Pilonul II la Pilonul I. Pilonul I de pensii de stat este o schemă piramidală tipică.

Banii sunt luaţi de la cetăţenii activi, aflaţi în muncă, şi daţi celor aflaţi acum la pensie. Dacă locul de unde iei banii nu furnizează destui bani, apare un deficit. Peste tot în lume, azi, pensiile de stat sunt pe deficit. Occidentalii au găsit o soluţie, creînd bufferul pensiilor private. Dacă PSD va lăsa România fără bufferul Pilonului II, pentru că a isprăvit banii, impactul va fi dramatic şi se va vedea peste 15-20 de ani.

Orlando Teodorovici şi Comisia Europeană

Recent, Comisia Europeană a dat publicităţii Raportul de ţară despre România anului 2017. Imediat, Orlando Teodorovici a avut o reacţie de o violenţă şi o obrăznicie incredibilă:

Dacă facem și noi, ca țară, un Raport despre voi? Despre neînțelegerile pe care le avem. Despre tratamentul diferit de care au parte firmele românești în spațiul comunitar?

Nimic nu prevestea la senatorul Teodorovici, aparent bun companion de afaceri fiscale parlamentare cu liberalul Florin Cîţu, un asemenea derapaj. Ce denotă această reacţie însă? 1. Aceeaşi atitudine izolaţionistă în curs de coagulare; 2. Reluarea doctrinei cu firmele străine, care sunt avantajate în România, la intervenţia unor ambasadori; 4. Lipsă de bani. Una dintre liniile de atac este şi va fi să se afirme că nu au mai venit destui bani la buget pentru că nu au mai contribuit la buget transnaţionalele cele rele. Ceea ce evident că e un neadevăr.

Orlando Teodorovici şi dependenţa de UE

Totul porneşte, în această chestiune, de la faptul că economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea, a afirmat că România are al doilea cel mai mare deficit de cont curent din UE, după Marea Britanie. După ieşirea UK din UE, va fi cel mai expus stat european în cazul declanşării unei crize internaţionale, afirmă Lazea.

Reacţia lui Teodorovici…

… este important ca investiţiile să fie stimulate şi ca România să-şi reducă dependenţa de Uniunea Europeană (UE), iar Comisia Europeană (CE) trebuie să vegheze la modul în care concurează între ele statele membre.

Probabil că Orlando Teodorovici trebuie să mai revadă încă o dată dosarele pe care le are în lucru cu comisarul pentru Concurenţă, doamna Margrethe Vestager. Dincolo de aceasta însă, dacă vrea să se reorienteze economic (de exemplu) spre altceva decât UE, dl. Teodorovici trebuie să se uite în jur bine şi să vadă dacă are alternative. Nu le va găsi.

Orlando Teodorovici şi Diaspora

Reacţionând la iniţiativa ONPCSB, Orlando Teodorovici a confirmat că românii din Diaspora vor trebui să justifice orice sumă de peste 1.000 de euro trimisă în ţară. Revoltător este că ONPCSB o dă cu combaterea terorismului, lucru pe care demnitarul îl atenuează.

Fiscal privind lucrurile, presupunând că românii din Diaspora care trimit bani îi câştigă fiscalizat, o justificare, orice înseamnă ea, ar putea fi primul pas spre o dublă impozitare. După câte ştim, unul dintre puţinele locuri unde UE acceptă dubla impozitare este perceperea de TVA la accize.

Şi de aici însă scoate capul lipsa de bani. Fără să o spună, aşa cum am scris deja, implicit, Teodorovici se gândeşte la vămuirea acestor bani. De la intrarea în UE, remitenţele acestea au reprezentat aproape 60% din investiţiile străine făcute în România. Restul sunt afacerile.

===

Toate aceste aspecte comportamentale ale domnului Teodorovici denotă tendinţa unui fiscalist de a pune tot mai multe degete pe găurile care apar, progresiv, în mingea bugetară cea tot mai ciuruită. Problema este că la un moment dat dlui. Teodorovici i se vor termina degetele, pentru că are numai 10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri