Caută
Close this search box.

Eugen Teodorovici, chemat luni la „Ora Guvernului”, în Parlament, pentru OUG 114

teodorovici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, este invitat azi la „Ora Guvernului”, în Parlament, la solicitarea USR, pentru „a da explicaţii pe OUG 114”.

„BP a aprobat invitaţia ministrului Eugen Teorovici la „Ora Guvernului”, luni, pe 25 februarie. L-am chemat pentru a da explicaţii pe OUG 114. OUG a distorsionat foarte mult mediul de afaceri şi investiţii. Este o OUG nocivă, care ne-a făcut importatori de energie.

Este o OUG care ar trebui abrogată pentru că nu duce decât la sărăcie în România. Ceea ce vom cere luni, atunci când domnul Teodorovici va fi în Parlament, este ca această OUG să dispară, pentru că reprezintă interesele a câtorva oameni”, a declarat Cristina Prună, liderul deputaţilor USR.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii, dar şi companii. Printre nemulţumiţi se numără băncile, dar şi administraţiile locale.

Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri