Caută
Close this search box.

Sporting Lisabona şi-a exclus din lotul de fotbal toţi jucătorii

sporting lisabona

Preşedintele lui Sporting Lisabona a decis vineri seară să-i excludă din lot pe toţi fotbaliştii formaţiei. Aceştia erau nemulţumiţi de criticile aduse de el după meciul pierdut cu Atletico Madrid, în Europa League. Clubul ar urma să fie obligat să alinieze o echipă B, duminică, în campionat, relatează AFP, via Agerpres.

Bruno de Carvalho, preşedintele Sporting Lisabona, şi-a descărcat mânia

Joi, Bruno de Carvalho, preşedinte al Leilor din 2013, şi-a descărcat mânia. El a explodat pe reţelele de socializare, în urma eşecului (0-2) suferit la Madrid, în turul sferturilor de finală Europa League.

În loc să fim 22 aşa cum doream eu, de foarte multe ori am jucat în nouă oameni. Iar asta se plăteşte foarte scump.

, a scris el pe Facebook.

Critici criticate de criticii din lot

Văd erori grosolane din partea unor internaţionali şi a unor jucători experimentaţi, asta nu face decât să ne mărească suferinţa.

, a adăugat el. Postarea sa a fost greu de înghiţit de cei mai mulţi fotbalişti din vestiar. Mai ales de internaţionalii portughezi Rui Patricio şi William Carvalho, campioni europeni în anul 2016.

Echipa antrenată de Jorge Jesus, aflată acum pe locul 3 în campionat, semifinalistă a Cupei Portugaliei şi câştigătoare în acest sezon a Cupei Ligii, a reacţionat. Revoltându-se vineri seară, pe reţelele de socializare:

Suntem Sporting Lisabona… Transpirăm, ne luptăm şi cinstim întotdeauna tricoul pe care-l purtăm. Nu credem în jucătorii perfecţi, fiindcă vrem întotdeauna să evoluăm!

Nemulţumiţii

Textul acesta a fost postat pe conturile de Instagram şi Facebook ale jucătorilor. Cei 19 fotbalişti, autori ai acestei postări, şi-au manifestat „nemulţumirea” după reacţia publică a preşedintelui lor.

Puţin dispus să dezamorseze conflictul, Bruno de Carvalho a reacţionat imediat, tot pe Facebook. Copii răzgâiaţi care nu respectă nimic şi pe nimeni, la Sporting Lisabona nu e o republică bananieră”, a scris preşedintele.

El a adăugat că sportivii care s-au plâns au fost „excluşi din lot cu efect imediat” şi „vor fi sancţionaţi disciplinar de club”.

Posibilă demisie a antrenorului Jorge Jesus

Ziarul A Bola evocă o posibilă demisie a antrenorului Jorge Jesus, care nu vrea să folosească o echipă remaniată în întâlnirea de duminică împotriva lui Paços de Ferreira.

La 46 de ani, Bruno de Carvalho este la al doilea mandat în fruntea clubului, fiind reales cu peste 85%. Devenit „socio” al lui Sporting în 1986, el a frecventat grupările ultras Juventude Leonina şi Torcida Verde la sfârşitul anilor 1980, fiind supranumit „preşedintele-suporter”.

De la venirea sa, oficialul lansează numeroase critici dure la adresa rivalelor Benfica Lisabona şi FC Porto, cărora încearcă să le sufle titlul de campioană pe care Sporting nu l-a mai câştigat din 2002, când era antrenată de Ladislau Boloni.

În actuala stagiune, Sporting a eliminat-o pe FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor (0-0 acasă, 5-1 în deplasare).

Ca o echipă de școlari, FCSB a fost umilită acasă de Sporting Lisabona, 1-5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri