Caută
Close this search box.

Rusia blochează accesul la o cunoscută reţea de socializare

FOTO: kyt24.com

Rețeaua profesională de socializare LinkedIn va fi blocată în Rusia, au anunțat joi autoritățile de la Moscova, după ce s-a hotărât că această companie încalcă legislația din această țară. LinkedIn devine, astfel, primul site de internet cu sediul în Statele Unite interzis în Rusia după adoptarea controversatei legi care reglementează stocarea datelor personale, informează AFP.

Potrivit Autorității de reglementare în domeniul comunicațiilor, Roskomnadzor, LinkedIn nu va funcționa în Rusia în următoarele 24 de ore, arată BBC.

Unii dintre furnizorii de internet au blocat deja accesul la acest site care are peste șase milioane de utilizatori în Rusia.

În 2014, Russia a introdus o lege potrivit căreia rețelele de socializare sunt obligate să stocheze datele personale ale cetățenilor ruși pe servere din această țară. Acesta este primul caz în care legea duce la blocarea unei rețele americane, precizează BBC, citat de Agerpres, care menționează că unii dintre internauți se tem că interzicea accesului la LinkedIn este numai un prim pas în încercarea de a cenzura și alte site-uri.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitry Peskov, le-a declarat jurnaliștilor din Moscova că Roskomnadzor a acționat strict în concordanță cu legislația rusă. Acesta a adăugat că președintele Vladimir Putin nu are nici o intenție să intervină în această situație, potrivit Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri