Caută
Close this search box.

Conducerea TVR, la un pas să fie demisă

Raportul de activitate al Societății Române de Televizune pe anul 2016 a fost respins marți de comisiile de culturădin Parlament, cu majoritate de voturi, vot care a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței, potrivit Agerpres.

Au fost 17 voturi pentru respingerea raportului, două abțineri și un vot împotrivă. Votul a fost secret.

Consiliul de Administrație al SRTv, în frunte cu președintele-director general Irina Radu numită de PSD, ar putea să fie demis dacă raportul va fi respins și miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

Potrivit Agerpres, dezbaterea raportului a fost introdusă suplimentar pe ordinea de zi, la solicitarea președintelui Comisiei de cultura din Senat, Radu Preda. În semn de protest, parlamentarii PNL s-au retras de la ședințăa, anunțul fiind făcut de președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu.

La ședință a participat și șefa TVR, Irina Radu. Ea a arătat că anul 2016 a fost un an în care instituția a încheiat pe plus din punct de vedere financiar și a ajuns la un echilibru din punct de vedere editorial.

„Am încercat să o onorăm din respect pentru dvs., deși a fost așa o invitație foarte bruscă, având în vedere că a fost un an foarte greu – anul 2016 – nu cred că trebuie să intru acum în prezentarea raportului cu toate amănuntele, cred că sunt doar niște aspecte pe care aș dori să le precizez. Vorbim de acest raport în situația în care a fost anul despre care vorbim, ultimul an cu finanțare din taxa TV, a fost un an în care datoriile SRTV ajunseseră la circa 150 de milioane de euro, a fost un an în care au fost probleme foarte mari cu banii de producție, cu lipsa finanțării pentru emisiuni, dar cu toate acestea cred că am făcut față onorabil”, a declarat Irina Radu, președintele TVR.

„S-a pornit cu o televiziune distrusă, cu știri care se ratau, cu nenorociri care la TVR nu apăreau ‘pentru că’. Cred că am reparat aceste lucruri, am ajuns la un echilibru, asta arată și sondajele de opinie și rezultatele cercetărilor noastre. În anul 2016, TVR a încheiat financiar pe plus”, a spus ea, citată de Agerpres.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri