DNA s-a dotat cu sisteme noi de ascultare şi urmărire, potrivit unei licitaţii publice. Direcţia are softuri care pot sparge orice fel de telefon din care poate extrage contacte, poze, mesaje, inclusiv cele care au fost şterse. Valoarea investiţiei se ridică la 670.00 de euro.

La capitolul telefoane mobile, achiziţia DNA prevede softuri care să extragă date din telefoane, precum Apple, Alcatel, BlackBerry, Samsung, Sanyo, Sharp, Sony (SonyEricsson), însă lista este mult mai lungă. La acestea se adaugă şi replicile chinezeşti ale dispozitivelor mobile, precum şi dispozitive de stocare de tip card de memorie.

DNA a cerut ca softul să suporte cel puţin 2400 modele de dispozitive mobile pentru deblocare parole/ecran pin şi funcţiile de ocolire a măsurilor de siguranţă. Potrivit caietului de sarcini, sistemul cumpărat de DNA va putea identifica locaţia unei persoane chiar dacă sistemul este în mod offline pentru GPS, potrivit Mediafax.

Softul achiziţionat de Direcţia Naţională Anticorupţie poate recupera inclusiv datele şterse din mobile sau calculatoare.

Urmărirea se poate face şi pe reţelele publice: modulul de procesare şi analizare a artefactelor de tip Internet dispune şi de motor de căutare şi recuperare din spaţii nealocate (funcţii carver) pentru aplicaţii web, cum ar fi: Facebook, Google Drive, Google Chat, Skype, Dropbox, Torrent etc, se arată în caietul de sarcini.

Softul poate să cloneze cartele, să decodeze agende de telefon, să acceseze notiţele sau aplicaţiile instalate în telefon.

Licitaţia a fost câştigată de cinci firme: TREND IMPORT EXPORT. Mida Soft Business S.R.L , WEBSPOT SRL, PRO SYS S.R.L, Q-EAST SOFTWARE S.R.L.

1 COMENTARIU

  1. Cati ani de inchisoare a primit tanarul oltean, acuzat de propaganda pro-islamica. … 3 ani si 4 luni cu executare…”___—-___iliescu si inca vreo cateva sute de inalti functionari ai statului roman au terorizat-EFECTIV- si au comis crime impotriva poporului roman, ani si ani la rand, si sunt „pedepsiti” cu functii si salarii si pensii grase, iar acest tanar este distrus prin incarcerare -este evident- pentru ca a „renuntat la religia ortodoxa” si SE PREGATEA (teoretic), de nu stiu ce, fara a fi fost prins in flagrant NICI MACAR CU O PRASTIE…Este un abuz total si fara precedent ( sau nu?) ca intr-o tara cu ifose de stat de drept, rechizitoriul unei condamnari cu privare de libertate se bazeaza doar pe supozitii si IN MOD EXPLICIT, pe „crima” de a renunta la o religie(nationala) in favoarea alteia…Ce urmeaza? Rugurile in pietele publice?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here