Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineața, o serie de atenționări nowcasting Cod galben de ceață și burniță în București și nouă județe din sudul și centrul țării, valabile pe durata următoarelor ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în Capitală și până la 10.00 în județele Ilfov, Ialomița, Teleorman, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Călărași se va semnala ceață, fenomen ce va determina scăderea vizibilității, local, sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. Trecător, în aceste zone va fi și burniță.

Meteorologii avertizează că fenomenul se va manifesta inclusiv pe drumurile naționale și europene aferente.

Tot până la ora 11:00, ceața va persista în județul Harghita, localitățile: Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Toplița, Cârța, Ciceu, Ciucsângeorgiu, Ciumani, Cozmeni, Dănești, Ditrău, Frumoasa, Gălăuțaș, Joseni, Lăzarea, Leliceni, Mădăraș, Mihăileni, Păuleni-Ciuc, Racu, Remetea, Sâncrăieni, Sândominic, Sânmartin, Sânsimion, Sântimbru, Sărmaș, Siculeni, Subcetate, Suseni, Tomești, Tușnad și Voșlăbeni. De asemenea și în județele Vrancea, Gorj, Olt și Alba.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.