Caută
Close this search box.

Comandant american avertizează: Nu ne putem apăra de armele hipersonice ale Rusiei și Chinei

Statele Unite nu dețin capacitatea necesară de apărare în fața unui atac cu arme hipersonice, atrage atenția un important comandant american.

FOTO: .aktual24.ro

„Nu avem o apărare care să poată respinge folosirea unor astfel de arme împotriva noastră”, a declarat John Hyten, general al Forțelor Aeriene ale SUA și comandant în cadrul USSTRATCOM (United States Strategic Command).

Afirmația înaltului oficial militar a fost făcută în Comitetul pentru Servicii Armate din Senatul american, potrivit CNBC, citat de digi24.ro.

Rachetele hipersonice ar putea străpunge scuturile antirachetă

„Atât Rusia, cât și China urmăresc agresiv dezvoltarea unor capabilități hipersonice”, a menționat John Hyten.

Rachetele hipersonice pot zbura cu viteze de cinci până la zece ori mai mari decât viteza sunetului şi ar putea străpunge scuturile antirachetă. În plus, ele sunt concepute astfel încât să-şi poată schimba direcţia în zbor, nu să urmeze o traiectorie liniară şi previzibilă, ceea ce face ca interceptarea lor să fie şi mai dificilă.

„China ne-a depăşit în dezvoltarea armelor hipersonice”, a recunoscut recent în faţa Congresului SUA și amiralul Harry Harris, şeful comandamentului militar american pentru zona Pacificului.

Până acum, SUA au investit prea puţin în activităţile de cercetare pentru aceste rachete din noua generaţie, care vor putea fi lansate de pe avioane, nave sau submarine şi pot fi echipate cu focoase nucleare.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri