Caută
Close this search box.

Firea anunţă măsuri drastice pentru taximetrişti. „Nu se mai poate așa!”

gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că joi, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Transporturilor, Lucian Şova, va aborda subiectul „mafiei taximetrelor” de la aeroportul internaţional, Gara de Nord şi Centrul Vechi.

„Chiar mâine avem o întâlnire şi voi aborda (…) un subiect dureros pentru bucureşteni, dar şi pentru vizitatori – iar domnul ministru Şova mi-a dat deja nu doar acordul de principiu, ci şi răspunsul pozitiv că doreşte să fie alături de mine în iniţiativa de a stârpi mafia taximetrelor de la aeroportul internaţional, Gara de Nord şi Centrul Vechi. Nu se mai poate aşa, avem multe sesizări şi plângeri atât de la bucureşteni, cât şi de la turişti că sunt în continuare taximetrişti – şi nu toţi, nu vreau să blamez toţi taximetriştii din Bucureşti şi zona metropolitană -, dar e de ajuns la o sută de taximetrişti să fie 20 care nu respectă regulamentul pe care noi l-am aprobat şi să strice toată imaginea Capitalei României”, a precizat primarul în cadrul unei conferinţe de presă.

În acest sens, ea a menţionat că există în continuare taximetrişti care „refuză curse, care negociază” sau evaluează tariful în funcţie de cât de bine îmbrăcat este clientul. Firea a mai precizat că în cazul acestor taximetre este vorba nu doar despre „o încălcare flagrantă a regulamentului”, ci şi de evaziune fiscală.

Măsuri drastice

„Aeroportul este în subordinea companiei care îi poartă numele şi, aşadar, în subordinea Ministerului – din discuţie, a reieşit că domnul ministru este alături de mine în acest proiect extrem de important -, Centrul Vechi este la Primăria Capitalei şi la Sectorul 3 – vom impune, de asemenea, măsuri drastice şi la Gara de Nord, unde pe o zonă răspunde Primăria Capitalei, pe cealaltă zonă – Ministerul Transporturilor. Concret, ce se va întâmpla: ca în orice ţară civilizată, orice potenţial călător îşi ia un bon şi se înscrie la un automat şi ia primul taxi. Taxiurile vor fi înşiruite în faţa instituţiei, că este aeroport, că este Gara de Nord, că este zona Centrului Vechi. Nu vor mai putea intra în aceste zone cu impact maxim pentru turişti decât taximetre nepoluante, taximetre bine întreţinute şi îngrijite, taximetrişti civilizaţi, care sunt şi îmbrăcaţi corespunzător, dar au şi un limbaj adecvat, cu maşinile în care să nu fie tot felul de mirosuri şi muzică neadecvată şi aşa mai departe”, a spus ea.

Firea a adăugat că regulamentul aprobat de către CGMB în domeniul taximetriei şi sancţiunile aplicate nu au avut efectul scontat.

„Eu am crezut sincer că dacă votăm în Consiliul General un regulament pentru domeniul taximetriei şi având în vedere că acolo sunt prevăzute şi sancţiuni, am crezut că oamenii înţeleg de bună voie sau de sperietura sancţiunii. Văd că nu îi sperie nici regulamentul, nici sancţiunea, nimic. Avem de la Poliţia Locală rapoarte înfiorătoare şi acest lucru nu mai poate continua”, a mai spus ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri