Caută
Close this search box.

Erdogan vrea reformarea structurală a Consiliului de Securitate ONU. „Lumea este mai mare de cinci ţări!”

erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut marţi, de la tribuna Adunării Generale ONU, reformarea structurală a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

„Naţiunile Unite au obţinut succese incontestabile în cei 73 de ani, dar s-au îndepărtat de atingerea aşteptărilor omenirii în privinţa păcii şi bunăstării. Turcia devine vocea lumii spunând că lumea este mai mare de cinci ţări”, a declarat Recep Tayyip Erdoğan, citat de cotidianul Hurriyet.

Consiliul de Securitate ONU are 15 state membre, dar doar cinci au statut permament şi drept de veto – Statele Unite, Rusia, China, Franţa şi Marea Britanie.

Liderul de la Ankara a declarat că Turcia este unul dintre principalii sponsori ai acţiunilor umanitare pe plan global. „Lumea noastră are nevoie mai mult ca niciodată de o guvernare globală şi de responsabilităţi comune”, a spus Erdogan, citat de cotidianul The Guardian.

De la tribuna ONU, preşedintele Turciei a cerut Statelor Unite să îl extrădeze pe clericul musulman Fethullah Gülen, acuzat de organizarea complotului militar din 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri