Caută
Close this search box.

România, raiul nepotismului. Tăticul Meleșcanu și-a făcut fiul consul la Strasbourg, deși altcineva câștigase concursul pe post

Așa cum a remarcat toată lumea, nepotismul cel mai nesimțit a devenit ”normalitate” în România. Iar România, la rândul ei, este raiul nepotismului. Evident, în sensul cel mai lărgit cu putință, pentru că e vorba aici de toate rudele posibile și imposibile: soți, soții, fiice și fii naturali sau vitregi, nepoți, logodnici și logodnice, amanți sau amante, foști soți sau foste soții, veri de toate gradele, cuscri, nași, fini și mulți alții.

Ei sunt aceia care ocupă funcțiile publice cel mai bine plătite în România, fără ca nimeni să ia vreo poziție cu adevărat. Iar apoi ne plângem că avem o țară de incompetenți. Ei bine, asta i-ar fi făcut foarte, foarte geloși până și pe soții Ceaușecu.

Nuci ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, nu vrea să iasă din trend. El și-a numit fiul vitreg în funcția de consul la Strasbourg (vă dați seama ce conflict de interese!) deși acesta picase de mai multe ori examenul de intrare în diplomație, conform curentul.info. Se pare însă că numitul Meleșcanu, care, desigur, are senzația că ministerul a devenit tarlaua lui, a aflat că va fi audiat săptămâna viitoare la DNA după ce profesorul universitar Vasile Popovici, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia, a făcut o plângere penală împotriva sa, motivată prin aceea că nu a fost numit consul la Strasbourg, deşi, în 2016, a câştigat un concurs organizat tocmai de MAE pentru acest post.

Ca la noi, însă, în disprețul total al oricăror normel legale și morale: pe post a fost numit, prin decizia lui Dăncilă și contrasemnarea tăticului Meleșcanu, chiar fiul său vitreg al tatălui său, Adrian Pârvulescu, fost șef al biroului Achiziții Publice al Senatului. Surse diplomatice au declarat pentru ziarul Adevărul că băiețelul plecase deja spre orașul alsacian considerat a fi una din capitalele Europei, dar taticul l-a întors din drum, de prin Ungaria, speriat că ar putea să înfunde pușcăria. (foto adevarul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri