Caută
Close this search box.

Surse: Dragnea vrea două ședințe CEx: una politică pentru dizidenți, alta pentru remaniere

Surse din PSD afirmă că Liviu Dragnea va propune partidului ca, în cel mai scurt timp, să se organizeze două ședințe de Comitet Executiv Național, una cu privire la remanierea guvernamentală, cealaltă pe alte „teme politice”. Prima ședintă este cu dedicație pentru dizidenți.

Potrivit surselor citate, liderii partidului vor stabili, cel mai probabil până la sfârșitul acestei săptămâni, când se vor organiza cele două ședințe ale conducerii lărgite a formațiunii.

Pentru ședința politică, sursele Hotnews.ro susțin că se așteaptă propuneri de sancționare la adresa liderilor care l-au contestat pe Liviu Dragnea. Sunt vizați Adrian Țuțuianu, Marian Neacșu și Gabriela Firea, care controlează un număr consistent de parlamentari atât la Cameră cât și la Senat, fapt care poate bloca o serie de proiecte de legi cu miză pentru Dragnea și PSD.

Gabriela Firea, înlocuită de la PSD București

Neacșu va fi înlocuit din funcția de secretar general și cel mai probabil va fi înlocuit cu Codrin Ștefănescu. De asemenea, Gabriela Firea ar putea fi înlocuită din funcția de președinte interimar la PSD București. Miza cea mare pentru Dragnea în ceea ce îi privește pe cei trei puciști este de fapt eliminarea acestora din CEX unde au drept de vot și unde se iau cele mai importante decizii, ca de de exemplu și remanierea guvernamentală.

De asemenea, remanierea dorită de Dragnea este deocamdată în blocaj intern. Marea miza a remanierii este pentru Dragnea plecarea lui Tudorel Toader și Paul Stănescu. Dacă Toader este susținut de partenerii de Coaliție, vicepremierul Paul Stănescu este susținut de parlamentarii și liderii de organizații social democrați.

Președintele PSD dorește să-l scoată din Guvern pe Paul Stănescu unul dintre adversarii săi politici. Stănescu alături de Adrian Țuțuianu și Gabriela Firea i-au cerut demisia prin intermediul unei scrisori prezentată în sedința Comitetului Executiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri