Caută
Close this search box.

Felix Bănilă spune că nu are legislaţie pentru verificarea finanţării protestelor

diicot

Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a declarat că există, se pare, un vid legislativ în ceea pe priveşte anchetarea finanţării mişcărilor de protest şi în raport cu ceea ce investighează procurorii.

Bănilă a afirmat că la DIICOT există un dosar în care se investighează evenimentele din 10 august, ca urmare a unei sesizări depuse de Jandarmeria Română, însă nu a dorit să spună dacă acest dosar se referă şi la finanţarea din străinătate a celor care au organizat protestul din Piaţa Victoriei.

„Cu privire la finanţarea mişcărilor de protest, sunt alte discuţii. La momentul acesta, se pare că există un vid legislativ. Nu sunt specializat pe această chestiune. Finanţarea mişcărilor de protest se pare că nu este reglementată în raport cu ceea ce investigăm noi. (…) Sunt chestiuni pe care trebuie să le aprofundăm”, a precizat Felix Bănilă, întrebat de jurnalişti care este stadiul anchetei privind evenimentele din 10 august.

Întrebat dacă acest vid legislativ poate duce la clasarea dosarului de la DIICOT, Felix Bănilă a subliniat că decizia o ia procurorul de caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri