Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis atacă dur guvernul Dăncilă: România nu merită asemenea politicieni lipsiți de responsabilitate

Iohannis

Președintele Klaus Iohannis, aflat la Iași, cu ocazia declarării orașului Capitală Istorică a României, a ținut un discurs prin care a atacat dur guvernul Dăncilă.

„Din păcate, la 160 de ani de la momentul pe care îl sărbătorim astăzi, în locul unirii în jurul interesului naţional şi al integrării depline în Europa, guvernanţii au preferat o hărmălaie populistă şi o jalnică ţopăială legislativă şi administrativă.

În locul unei viziuni coerente, care să asigure României o dezvoltare sustenabilă, actualii guvernanţi periclitează viitorul ţării printr-o avalanşă de măsuri cu efecte care se arată dezastruoase. România nu merită asemenea politicieni lipsiţi de responsabilitate faţă de ţară”, a spus Klaus Iohannis, potrivit realitatea.net.

Președintele a adăugat că Iaşiul nu merită să ajungă un oraş „al investiţiilor mereu promise şi amânate“.

„Nici Iaşiul, cu moştenirea sa istorică, nu merită să ajungă un oraş al investiţiilor mereu promise şi amânate, mai ales că vorbim despre proiecte vitale, precum autostrada ori spitalul regional. Unirea din urmă cu 160 de ani ne obligă să facem totul pentru a reda speranţa românilor într-un viitor în care ţara să fie bine guvernată, iar cetăţenii respectaţi“, a precizat Iohannis.

Klaus Iohannis a fost așteptat în fața Mănăstirii Sfinţii Trei Ierarhi de câteva zeci de ieșeni. Aceștia au vrut să dea mâna cu șeful statului și l-au aplaudat.

Președintele a vizitat înaintea ceremoniilor mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, unde a depus o coroană de flori.

Conform programului anunţat de Administraţia Prezidenţială, şeful statului a participat la Ceremonia semnării decretelor de decorare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, a Complexului Muzeal Naţional „Moldova” din Iaşi şi a Operei Naţionale Române din Iaşi.

3 răspunsuri

  1. Si asta o spune un neamt (referitor la titlul articolului).
    Dom`le Iohannnis, cam aia este „prezenta” electorala pe care o s-o „generati” la urmatoarele alegeri.
    Cu cat ve-ti incerca sa pareti mai „tanar” si mai „fasnet” cu atat va ve-ti oripila mai mult alegatorii. Adica alegatorii astia, nu se uita la cat de „occidental” (adica transatlantic) va indepliniti d-voastra „obligatiile” fata de niste indivizi care nici nu au auzit de aceasta provincie saraca si (ei) cu agenda lor „omenoasa”, in general dar fara obiect in special asupra framantarilor si aspiratiilor romanesti, „specialmente”, Moldova stramosilor nostri, care nu mai rezoneaza nici cu notiunea de „dilectus” in relatie cu un „pre” uitat si de istoria pe care au trait-o si atunci, atunci, atunci cand, nu occidentul (aici pun un „like” in suflet, pentru Franta) ci Rusia a oferit primul cadru de afirmare (in limite primitiv – constitutionale) si o Moldova „primipar – constutionala” (daca nu aveti, Klaus Iohannis, in biblioteca de la „Palatul Pionierilor”, va pun cu drag la dispozitie exemplarul meu din „Regulamentul organic, „a doua oara tiparit, cu slobozenia inaltei stapaniri, in zilele….) si „desfacuta toata”, (numai ca sa scape de turci) si „nobila” precum sapa care aduce malai pentru „mamaliga casei”. Asta despre „tinerete”.
    Haideti sa vorbim si despre maturitate. Aproape mimic din ce „faceti”, ieri sau astazi, in functia pe care o detineti (conjunctural si care nu se mai termina) nu are in substanta ei ceva national. Parca ne aflam intr-o totala lipsa de idei adica parca suntem la o prezentare de moda, gen` Armani, Versace, Botezatu. Domnule (chiar nu stiu ce atribut sa va ofer, poate „nustiu`ce”) uitati-va imprejur, uitativa (nu la ce vi se „picura de la „marii” consilieri) in „vacante de reconstructie”, cam multe, ele (iar eu personal, din 21 decembrie si pa`n la Sfantul Ion, cu pauza-n ziua de Craciun si Anul Nou, am lucrat permanent) si cam prea „fericite” pentru un individ adus (cu forta) in „galeria penalilor”. Cred ca maturitatea (uitandu-ma si la „biata” Merkel) a ocolit neamul german (si numai pentru cat rau a „creat” in secolul XX), arienii, (vad acest tip de dispret) nu accepta nici un derapaj de la „afirmarea e-ului”, ca putere si acceptarea subordonarii in lumea celor mai slabi.
    Mandatul asta unic, pe care-l „traiti” astazi a fost castigat 90% pe „spinarea” lui Crin Antonescu, „individ cu adevarat unic”, superior ca om, cu un intelect creat pentru „next level”, in care „post – democratia” si-a creat propria-i istorie, cu vioara si arcusul ei. Ca ati fost „ceva adaugat” si nu a fost el, este doar o problema legata de independenta nationala care „poate” va fi rezolvata vreodata sau poate niciodata (astept semnale, cum spuneam mai deunazi, nu din partea Germaniei, deja osificata in conflictul intern, ci din partea latina a Europei puternice, adica din partea Frantei).
    Adica sa-i dam Cezarului ce este al lui.
    Adica d-le presedinte, partidele, guvernul sau justitia nu sunt „campul tactic” al nimanui iar, (cine esti matale si mai putin) adica tu, ai obligatia constutionala sa „faci” si pe „dracu-n patru” pentru ridicarea acestui neam romanesc si pentru propasirea lui.
    Zici? Vreau sa te aud strigand in „gura mare”.

  2. Scuze pentru „ve-ti” ala, nici nu l-am observat, ca nu am „corectura”.

  3. Si alte prostii pe care le-am scris in acest comentariu, care semana mai mult cu un „vomentariu”, scuze, dar esentele pot fi strecurate prin „sita mare” si cred ca pot avea macar vreun sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri