Caută
Close this search box.

Teodorovici: Angajații din IT vor fi scutiți de impozite

teodorovici

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a susținut, sâmbătă, că pentru două categorii de contribuabili pot fi făcute modificări în ianuarie, iar unele modificări vizează și OUG nr. 114/2018. Este vorba despre IT-ști și zilieri. Referitor la scutirea de taxe a angajaților din IT, Teodorovici a afirmat că aceștia „beneficiază în continuare”, deși termenul a expirat la 31 decembrie 2018. 

„Ne-ați auzit pe noi că am spus că pe 2019 nu vor mai beneficia de acest drept? Veți vedea prevederea respectivă în Legea bugetului pe 2019, pentru că este un impact. Veți vedea în textul Legii bugetului un paragraf, un articol care face trimitere la act. Cu zilierii, veți vedea, în luna ianuarie, dacă vreți, în Monitorul Oficial, o prevedere legală, pentru că avem puterea de a emite ordonanțe, până la final de ianuarie, când se întoarce din vacanță Parlamentul, cu eventuale aspecte care pot fi aduse Ordonanței 114, pentru ca anumite lucruri să fie clarificate, unele lucruri să fie adăugate, dar aici depinde de discuția pe care o poartă Ministerul Muncii cu Ministerul Mediului de Afaceri și cu Ministerul de Finanțe pe aspectul zilierilor, ceea ce este foarte corect”, a menționat Teodorovici, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Ministrul Finanțelor s-a referit la o posibilă modificare privind zilierii în condițiile în care, de la începutul acestui an, numărul de domenii în care pot fi folosiți zilierii a fost redus de la 22 la trei, cele trei fiind legate doar de agricultură. „În zona de zilieri, în ianuarie, lucrurile vor fi reglate, fie printr-o ordonanță de urgență sau o ordonanță simplă, fie, anumite aspecte, în Legea bugetului”, a completat Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri