Procurorii au dovezile implicării lui Dragnea în acțiunile Jandarmeriei. Suplimentul de declarație dat de viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, n-a făcut decât să adauge, la dovezile pe care le au deja procurorii care anchetează Dosarul 10 august, alte lucruri despre implicarea directă a lui Dragnea în deciziile Jandarmeriei, spun surse din intimitatea anchetei.

Nu este deloc întâmplător că Parchetul General a emis un comunicat la scurt timp după audierea viceprimarului Capitalei, spun aceleași surse.

Comunicatul Parchetului General:

Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să comunice următoarele:

În dosarul penal privind incidentele violente ce au avut loc pe 10 și 11 august 2018 în Piața Victoriei din București, aflat pe rolul Secției parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, se efectuează în continuare urmărirea penală față de suspecții menționați în comunicatul de presă din data de 21 septembrie 2018, în legătură cu organizarea, conducerea modul de intervenție al forțelor de ordine din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române împotriva manifestanților care au participat la protestul desfășurat în Piața Victoriei pe 10 august 2018.

În vederea stabilirii situației de fapt, au fost audiați, până în prezent, aproximativ 1.180 de martori, 560 persoane vătămate/părți civile, unele dintre acestea depunând înscrisuri și acte medicale cu privire la vătămările suferite. De asemenea, au fost administrate, în parte, probatoriile solicitate de acestea, au fost vizionate mediile de stocare care conțin imagini înregistrate în timpul evenimentelor, atât unele depuse la dosar de persoanele vătămate, cât și cele transmise de către instituțiile de ordine publică sau de alte persoane juridice.

Totodată, menționăm că este în curs de efectuare expertiza fizico-chimică asupra substanțelor cu efect iritant lacrimogen folosite de forțele de ordine în cursul intervenției.

Procurorii militari au efectuat demersuri pentru desecretizarea documentelor întocmite de structurile care au avut atribuții și au acționat în data de 10 august 2018, o parte dintre aceste documente fiind declasificate și înaintate organelor de urmărire penală pentru a fi avute în vedere la soluționarea cauzei.

148 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. =0 toate aceste anunturi pompoase. Au trecut 6 luni si tu-procuratura militara- cu toate dovezile clare ca buna ziua ce mai astepti sa-i trimiti in fata instantelor pe inculpati? Va spun eu ce: sa vada daca psd mai castiga simpatia poporului si Dragnea nu pica si poate ajunge si presedinte.Si daca e asa atunci ” la revedere” dosar.Daca pica psd-ul si mai sunt si miscari de masa atunci poate ca se rezolva pozitiv acest dosar.Adica sunt chemati in fata instantei vinovatii: Dragnea-Dan-cei 4 sefi din Jandarmerie. Cam astia sunt procurorii nostrii, fie ca sunt civili fie ca sunt militari.Cacăla fricăla!-vorba cuiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here