Partidul Social Democrat (PSD), aflat la guvernare în România, explică Le Figaro, este slăbit în ultima perioadă de plecarea unor lideri, precum fostul premier Mihai Tudose și comisarul european Corina Crețu.

”Ex-premierul Mihai Tudose și-a anunțat plecarea din PSD dând vina pe stilul autoritar al liderilor din partid”, scrie Le Figaro, anunțând că Tudose a aderat la micul partid Pro România, condus de un alt fost premier, Victor Ponta.

Plecarea lui Tudose vine după demisia mai multor parlamentari PSD, aflați în conflict deschis cu șeful partidului, Liviu Dragnea, mai scriu ziariștii francezi.

Ei trec în revistă și plecarea din PSD a Corinei Crețu, comisarul european pentru dezvoltare regională, care va candida la europarlamentare pe listele aceluiași partid, Pro Romania.

”Aceste plecări au fragilizat alianța dintre PSD și micul aliat ALDE în Camera Deputaților, unde au pierdut majoritatea absolută cucerită la alegerile din decembrie 2016”, potrivit Le Figaro.

1 COMENTARIU

  1. Dovada sau Sfanta simplicitate. (Sancta simplicitas)
    La romani si analfabetii functionali sunt genii.
    Pentru ca n-au inteles Divide et Impera (Dezbina si cucereste) i-au schimbat conotatia prin Imparte si Imparul conform artimeticii PSD.
    Adica imparte (divide) partidul unic (PSD) in doua si ramai vesnic la putere. Mai pe vechi sau ca zicala aceeasi Marie dar cu alta palarie. Noi ceilalti nu ne-am prins ca suntem ocupati cu notiunea de apa potabila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.