Ion Cristoiu lansează o teorie interesantă cu privire la întrebarea care va fi adresată la referendumul din 26 mai, spunând că aceasta va viza emiterea ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei.

“Totuşi, cam trei sferturi din discursul de ieri a fost consacrat legiferării prin ordonanţe de urgenţă, spunându-se că nu pot fi contestate la Curtea Constituţională. Eu cu asta aş fi de acord. Dacă întrebarea este «Sunteţi împotriva legiferării sau împotriva ordonanţelor de urgenţă?» eu sunt de acord, mă duc şi votez de cinci ori dacă e posibil”, a susţinut Ion Cristoiu.

Cristoiu spune că referendumul naţional pe justiţie anunţat de preşedintele Iohannis la 26 mai este unul consultativ, iar principala problemă va fi întrebarea adresată cetăţenilor, motiv pentru care şi preşedintele are unele ezitări.

“Ar trebui să-i fie frică de referendum preşedintelui Iohannis. PSD nu are nimic de pierdut. (…) În cazul de faţă este un referendum consultativ. Indiferent de întrebare, indiferent de răspuns nu se întâmplă nimic, el nu obligă pe nimeni să schimbe ceva.

Problema acestui referendum nu este data, era clar că se va ţine, ci întrebarea. E foarte important. Şi de aia sunt şi aceste ezitări ale preşedintelui în legătură cu întrebarea de la referendum”, a afirmat jurnalistul.

El a explicat că, dacă referendumul pentru justiţie va pica, atunci decizia convocării acestuia va avea efect de bumerang. “Asta ar fi o crimă pentru Justiţie. După părerea mea este antidemocratic şi foarte riscant să pui în discuţie pe referendumul naţional părerea despre democraţie, despre independenţa ţării, despre unitatea ţării şi despre justiţie (…)

Să spunem că întrebarea la care toată lumea se aşteaptă este «Sunteţi de acord cu independenţa Justiţiei?» (…) Dacă pică referendumul ce înseamnă că poporul român e împotriva independenţei justiţiei?(…) Normal este ca noi să nu putem agita în spaţiul public, că măcar doi oameni nu sunt de acord cu independenţa justiţiei”, a explicat Ion Cristoiu, conform Mediafax.

119 Vizualizări

2 COMENTARII

  1. poporul ROMAN ARE CUMVA PROBLE CU JUSTITIA !???????sau clasa politica are numva proleme din ’90 pana in ziua de azi ….Domnule Cristoiu : unde sunt banii creat de DEJ 1950 -1989 ( PENSI SPECIALE ) ; unde sunt banii din cele 1800 de intreprinderi vandute ; unde sunt cele 140 miliar5de disparute din 1989 ; unde sunt banii din inprumuturile facute de guvernele din ’90 pana azi ……nu credeti ca , ajunge …

  2. Faci pe prostu’, Bibicule? Știi bine că ..o crimă pentru Justiţie,, este călcarea în picioare a legilor de către stăpânii tăi, cu nesimțire și aroganță, pentru a scăpa de pârnaie. Nu mai simula naivitatea, vulpoi bătrân!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here