Caută
Close this search box.

Procurorul general cere anchetarea Adinei Florea, de la secția specială pentru magistrați!

Procurorul general cere anchetarea disciplinară a Adinei Florea, adjuncta secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor. Ea a cerut în mod repetat de la DNA preluarea anchetei în care Liviu Dragnea este cercetat pentru fraudă cu fonduri europene.

Solicitarea a fost trimisă Secţiei pentru procurori a CSM.

Procurorul general cere Secţiei să dispună verificări disciplinare pentru imixtiune în activitatea unui procuror şi exercitarea funcţiei cu rea credinţă. Bănuielile sunt legate de solicitările repetate ale Adinei Florea de a prelua ancheta de la DNA în dosarul Tel Drum, bazându-se pe un denunţ anonim, deşi Codul de procedură penală prevede că toate denunţurile depuse la orice parchet trebuie asumate şi semnate.

Procurorii din CSM vor lua în discuţie această cerere cel mai probail în şedinţa de săptămâna viitoare.

Dosarul Tel Drum, în care Liviu Dragnea are calitate de suspect, a ajuns în 22 februarie la Secția specială pentru investigarea magistraților, la a patra solicitare. DNA l-a trimis in copie.

Corespondența în două situații a fost purtată direct cu Sectia de combatere a infracțiunilor asimilate. Au fost solicitări de trimitere a dosarului, apreciind că dumnealor sunt competenți. Procurorul de caz și procurorul-șef secție au stabilit că compentența revine DNA, motiv pentru care au sesizat Parchetul General pentru soluționare. Firește, pentru că era și o solicitare că ar fi mijloc de probă într-o cauză la dumnealor, noi le-am trimis și în copie dosarul secției”,  declara adjunctul DNA, Călin Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri