Este alertă la o școală din Brăila, unde doi elevi au tuberculoză. Medicii au confirmat diagnosticul în ambele cazuri și au suspiciuni în ceea ce privește un al treilea elev.

Autoritățile sanitare au deschis o anchetă, iar cei 130 de copii și cadrele didactice urmează să fie testați.

Cele două cazuri de TBC au fost descoperite la Școala numărul 5, din Brăila. Boala a fost confirmată la o elevă de 14 ani și la un elev de 17 ani.

Adolescenta mai are un frate în vârstă de 10 ani, care învață la aceeași școală, dar care nu a mai frecventat cursurile din decembrie 2018. Și acesta are tuberculoză, însă o formă care nu se transmite.

Potrivit procedurilor medicale, în condițiile în care în aceeași școală sunt descoperite trei cazuri de TBC, unitatea de învățământ intră în carantină, iar cursurile se suspendă.

130 de elevi și 30 de cadre didactice vor fi testați în următoarele zile, iar dacă va mai fi descoperită o persoană cu TBc, școala se va închide.

Până ieri, spitalul TBC din Brăila nu avea teste rapide de depistare a bolii, însă managerul instituției spune că acestea se află de astăzi în dotarea unității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.