Caută
Close this search box.

Ce urmează acum pentru Radu Mazăre, după ce intră la puşcărie

radu mazăre

După ce va fi adus în țară, Radu Mazăre va fi încarcerat imediat într-o închisoare cu regim închis. Fostul primar va ajunge, cel mai probabil, în penitenciarul din Tulcea.

Când va ajunge în România, fostul primar al Constanței va fi încarcerat imediat și va fi trimis într-un penitenciar. Radu Mazăre nu va ajunge la Poarta Albă, un penitenciar cunoscut pentru condițiile de lux de care beneficiază deținuții-vedetă, pentru că regimul detenției este semi-deschis. Or, fostul primar are o condamnare definitivă de 9 ani, care îl plasează direct în detenție cu regim închis.

Surse din penitenciarul Poarta Albă susțin că, cel mai probabil, fostul primar va ajunge la Tulcea, într-una dintre cele mai dure închisori din țară. Penitenciarul de maximă siguranță are regim închis și, spre deosebire de cel din Poarta Albă, este construit pe înălțime și nu pe suprafață întinsă.

Tocmai acest lucru face foarte greu de suportat condițiile de detenție. Cei care își ispășesc pedepsele în Tulcea se pot plimba doar într-o curte interioară, fără spații verzi, flori sau copaci, sunt înconjurați doar de zidurile închisorii și pot vedea cerul doar prin plasa care acoperă clădirea.

În schimb, la penitenciarul din Poarta Albă, deținuții se plimbă într-o curte largă, amenajată cu spații verzi și copaci și nu resimt presiunea clădirii.

Pe lângă sentința definitivă de 9 ani, din dosarul ”Retrocedărilor”, la întoarcerea în România, pe Radu Mazăre îl mai așteaptă sentințele în alte trei dosare aflate pe rol. Toate trei au trecut de prima instanță, astfel:

În dosarul terenurilor subevaluate din Mamaia, Radu Mazăre a primit o condamnare de 6 ani și jumătate cu executare. Este acuzat de procurorii DNA că a vândut subevaluat hectare întregi din stațiunea Mamaia, la prețuri de 10 ori mai mici decât valoarea lor reală. În acest dosar sunt prinse terenul Cazinoului din stațiunea Mamaia (a nu se confunda cu ruina Cazinoului de pe faleza Constanței) și terenul de 1,5 hectare al Palatul Reginei Maria, despre care Info Sud-Est a scris în exclusivitate.

În dosarul ”Polaris”, Radu Mazăre a fost condamnat recent la 9 ani și 10 luni cu executare, în primă instanță. Procurorii DNA susțin că fostul primar al Constanței ar fi luat șpagă de la omul de afaceri Eduard Martin pentru a-l ajuta pe acesta să câștige licitația pentru un contract uriaș: 350 de milioane de euro pentru monopolul serviciului de salubrizare timp de 25 de ani. Și patronul firmei ”Polaris” a fost condamnat la 5 ani și 6 luni cu executare. Deciziile nu sunt definitive.

În dosarul ”Henri Coandă”, Radu Mazăre a fost achitat în primă instanță. Procurorii DNA susțin că acesta ar fi luat șpagă de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru ca acesta să câștige licitația de construire a cartierului social ”Henri Coandă” din Constanța. În dosar au mai fost trimiși în judecată și Alexandru Mazăre, unul dintre frații fostului primar, și omul de afaceri israelian. Toți trei au fost achitați. Deciziile nu sunt definitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri