Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a lansat concursul pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţiei (SIIJ), care rămâne vacantă, după ce Gheorghe Stan a fost numit judecător la Curtea Constituţională.

La concursul care avea loc în perioada 15 mai – 18 iunie pot candida procurorii care îndeplinesc următoarele condiţii: să nu fie sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani, să aibă cel puţin gradul de parchet de pe lângă curtea de apel, o vechime în funcţia de procuror de cel puţin 18 ani, o bună pregătire profesională şi o conduită morală ireproşabilă.

Cererile de înscriere se pot depune până pe 28 mai şi vor fi însoţite de un CV, o declaraţie că procurorii înscrişi la concurs nu sunt şi nu au fost lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii, precum şi un proiect de management.

Potrivit unui anunţ al CSM, pe 30 mai va fi afişată lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de participare la concurs, iar în perioada 14-18 iunie sunt programate interviurile.

168 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here