Prim procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Tena Tulitu, a declarat, luni, că, în opinia ei, procurorul Maria Pițurcă a respectat procudura în timpul intervenției de vineri, când fetița de 8 ani a fost preluată din casa în care a crescut, din localitatea Baia de Aramă, județul Mehedinți.

„Doamna procuror a vrut să discute cu copilul, a vrut să ia copilul pentru a-l prezenta la Medicină Legală, era vorba de infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului. Este o infracțiune cu privire la care doamna procuror a emis cercetările penale”, a spus Tena Tulitu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, citată de Mediafax.

Aceasta a mai precizat că procurorul a constatat că fetița este reținută ilegal și a predat-o familiei.

„Doamna procuror nu a luat fetița, doamna procuror a constatat că este reținută ilegal de familia Șărămăt și a fost prezentată, a fost predată părinților și a fost prezentată la Medicină Legală, deoarece se efectuează cercetări pentru infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului”, a mai spus șefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Tena Tulitu a mai declarat că cei care vor face verificări vor vedea filmarea oficială făcută în timpul percheziției, în care se vede că procurorul a încercat să dialogheze cu copilul și a prezentat scopul pentru care se află acolo.

„În spațiul public s-au văzut acele imagini care au fost filmate cu telefonul mobil. Noi avem filmarea de la percheziție, care se filmează de la începutul până la finalul percheziției. Cine va vedea, cine va face verificări va vedea acest film, și nu este așa, este normal că în spațiul public au apărut frânturi, au apărut imagini, care de altfel nici nu sunt fidele, că una cu telefonul mobil nu poți să spui că este o redare fidelă și știți cum se poate manipula, dacă pot să spun așa, imaginea”, a mai spus procurorul general de la Craiova.

Ea a precizat că percheziția a avut loc într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, rele tratamente aplicate minorului, nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului, înșelăciune, fals privind identitatea, uz de fals și împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu.

Foto: Magnanews.ro

Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a intervenit.

 

2 COMENTARII

  1. Dl Prim Procuror TULITU își bate joc de inteligența noastră? Cum adică procuroarea ”a respectat LEGEA?”. Așa prevede legea: ca procurorii să-i plesnească peste față pe minori și să-i târască ca pe animale moarte ? Asta prevede LEGEA? Pentru ”strângerea de probe” dispusă în mandatul de percheziție procuroarea trebuia să CHINUIASCĂ, să-l târască și să-l ABUZEZE pe minor? Minorul era PROBA ”STRÂNSĂ” de procuroare? În mandatul de percheziție NU a fost prevăzută PREDAREA MINOREI și nici prezentarea minorei la IML. Percheziția, conform mandatului de percheziție, presupunea că la adresă adresă se găsesc BUNURI/ÎNSCRISURI referitoare la minoră. NICĂIERI, în mandatului de percheziție NU scrie de EXTRAGEREA, târârea și lovirea MINOREI pentru ca minora să fie dusă/însoțită la IML. Respectați LEGEA dle Prim Procuror!!!!!!!!!!! Măcar dvs fiți corect! că dna procuror ne-a arătat cum ÎNCALCĂ LEGEA, cum ABUZEAZĂ un copil. Rușine să vă fie!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. EXISTA JUSTITIARI CE COMPROMIT JUSTITIA ROMANEASCA IREVERSIBIL ,ACEIA SE AFLA IN CRAIOVA MAFIEI GENERALIZATE! PROCUROAREA CU ACCESE REPETATE DE ISTERIE ARE EVIDENTE PROBLEME PSIHICE ATAT DE MARI INCAT INTREBAM CUM POATE SA FACA PARTE DIN SISTEM,EXCLUZAND INCALCITELE FIRE ALE ACESTUI CAZ CE DUCE DIRECT LA CRIMA ORGANIZATA LA NIVEL INALT, TRAFIC DE COPII.. DACA N-AM CUNOASTE CUM SUNT TRATATI BATRANII DIN CENTRELE ”SPECIALIZATE” SI COPIII DIN CENTRLE DE PLASAMENT CRAIOVENE,
    ( COSMAR,GROAZA,INUMAN LA COTE INCOMENSURABILE) DE CATRE BESTII PLATITE DE LA BUGET,POATE CA AR FI PARUT O EXCEPTIE DAR CAZUL SORINEI ESTE SPRE NENOROCUL ”JUSTITIARILOR” =MAFIOTI OLTENI , BRAND AL CORUPTIEI DIN ACEST SECTOR ! APOI MUIEREA ASTA SEAMANA EXTREM CU PSIHOPATA DE LA METROU CARE A LUAT VIATA UNEI FETE ,IMPINGAND-O PE SINA. AFARA DIN JUSTITIA ROMANA CU MAFIOTI SI SLUGI ROSII CE VOR UN SISTEM JISTITIAR IN SLUJBA POLITICULUI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here