Şerban Nicolae a dezvăluit că vrea să schimbe regulile la votul de la alegerile prezidenţiale, pentru că au fost fraude la cele europarlamentare din 26 mai. Tocmai că sistemul la care vrea să revenim va putea favoriza fraudele.

„Singurul răspuns raţional este că o dată nu partidele fac anchete, cel mult noi putem să facem sesizări, dar cu certitudine va trebui să redefinim regulile de votare.

Nu, nu am avut numărătoare paralelă. Îmi cereţi să îl întreb acum pe Liviu Dragnea de ce nu a realizat numărătoare paralelă? Habar nu am.

În schimb, la alegerile următoare cu certitudine va trebui să eliminăm acele tablete cât se poate de dubioase. Poate au fost cu bună intenţie, dar rezultatele sunt cât se poate de dubioase”, a afirmat Şerban Nicolae, luni seară, la Antena 3.

Social-democratul a precizat că STS nu mai trebuie să fie implicat în procesul electoral, iar acele tablete folosite în secţiile de votare la europarlamentarele din 26 mai ar trebui să dispară la următoarele alegeri.

„STS nu mai are ce să caute în procesul electoral. Am avut alegeri cu participare mult mai numeroasă, cu participarea a 10 milioane de români cu drept de vot la alegerile trecute şi nu a fost nevoie de nici un STS şi de intervenţia acestor discutabile tablete care ţin totul pe loc. Aş insista să revenim la formula cu angajamentul cu declaraţie pe proprie răspundere.

Sub regimul sancţiunii penale nu pentru fals, ci pentru infracţiune electorală de vot multiplu, falsul şi uzul de fals devin infracţiuni concurente. Cel care vrea să voteze pe listă suplimentară să depună în scris hârtie, sub semnătură privată că nu a mai votat în altă parte în ziua respectivă. Şi să ştie că dacă va comite o fraudă, poate că cel pentru care o comite îşi va lua funcţia şi va fi foarte bine, dar cel care comite frauda merge la puşcărie”, a spus Nicolae, potrivit Mediafax.

El a adăugat că există destule dovezi care chiar dacă sunt neoficiale indică faptul că la europarlamentare au existat fraude.

„Există suficiente dovezi, deocamdată prezentate neoficial, dar categoric imbatabil, în legătură cu fraudele de la acest vot, cu 1,5 milioane de oameni care au votat pe listele suplimentare, cu comune care nu au văzut în viaţa lor cetăţean străin pe acolo şi s-au trezit cu autocare cu cetăţeni care mureau de dorinţa de a vota la secţia de votare din nu ştiu ce sat, ş.a.m.d.

Aritmetica râde de cei care s-au jucat cu votul cetăţenilor, şi-au bătut joc de votul cetăţenilor. Eu nu pot să fac o plângere preventivă, să spun « vedeţi că, deşi nu aţi constatat nimic, eu cred că veţi constata fraude». Atunci îi las să semneze, să închidă să îmi spună că totul e în regulă. BEC trebuie să îşi finalizeze procedura cu toate procesele verbale”, a completat liderul senatorilor PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here