Preşedintele Înaltei Curţi, Cristina Tarcea, a declarat, după decizia-șoc luată de CCR, că judecătorii ÎCCJ trebuie să aştepte motivarea Curţii Constituţionale privind conflictul ÎCCJ-Parlament, precizând însă că „pentru dosarele pe rol, înseamnă ceea ce s-a întâmplat şi cu completele de 5”.

Preşedintele Înaltei Curţi, Cristina Tarcea, a declarat că judecătorii ÎCCJ trebuie să aştepte motivarea Curţii Constituţionale privind conflictul ÎCCJ-Parlament, precizând însă că „pentru dosarele pe rol, înseamnă ceea ce s-a întâmplat şi cu completele de 5”.

„Nu pot să-mi dau seama până când nu văd motivarea Curţii. Pentru dosarele pe rol, înseamnă ceea ce s-a întâmplat şi cu completurile de 5, trebuie să constituim completuri specializate cu tot riscul de blocare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în situaţiile de care vorbim de incompatibilităţi, să le repartizăm din nou unor completuri şi să vedem cu celelalte dosare care au fost deja pronunţate prin hotărâri definitive ce se va întâmpla. (Mă refer la dosarele -n.r.)care au fost cu condamnări definitive, pentru că cele aflate pe rol în prezent nu mai sunt foarte multe, dar problema este cu cele din 2003 până în 2019”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Tarcea, fiind întrebată ce se va întâmpla cu dosarele aflate pe rolul Instanţei Supreme.

Chestionată referitor la faptul că dosarele cu sentinţă definitivă până la 1 ian 2019 vor fi reluate pe completuri de 5, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a replicat: „Ele sunt soluţionate definitiv, doar dacă prin decizia de astăzi, CCR deschide vreo cale de atac împotriva hotărârilor definitive şi pentru aceste dosare. De aceasta am spus că trebuie să aşteptăm decizia Curţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.