Caută
Close this search box.

Sir Bryn Terfel, invitat special la Festivalul Enescu

Fiecare concert din cadrul Festivalului Enescu este o ocazie unica de a audia orchestre de renume ale Filarmonicilor din Berlin, Londra, Oslo, Liege, Sanct Petersburg, Amsterdam, Florenta, Paris sau orchestre camerale, baroce, ansambluri vocale si solisti din cel mai inalt nivel cultural european.

Este o onoare ca pe scena Ateneului sa cante si sa incante publicul spectator, radio ascultator si pe cel ce urmareste proiectia in direct din Piata Festivalului Enescu celebrul bariton Sir Bryn Terfel. Va fi acompaniat de o orchestra de prim rang  – Orchestra filarmonicii din Monte Carlo  care il are drept maestru dirijor pe conationalul invitatului solist: Gareth Jones.

Bryn Terfel s-a nascut in Tara Galilor unde a invatat cantecele traditionale ale zonei care l-au calauzit spre placerea de a studia arta vocala. Castigator a multor premii nationale si internationale, invitat pe scenele operelor din toata lumea, baritonul primeste in 2003 cea mai inalta distinctie a Regatului Britanic pentru excelenta in arta –  Commander of the Order of the British Empire iar in 2006 este decorat cu Queen’s Medal for Music ca apreciere pentru contributia in viata muzicala britanica.

Programul ales pentru concertul din Festivalul Enescu este divers prin stil, scriitura, virtuozidate , sensibilitate:

Wagner Preludiul Actului al III-lea din opera Lohengrin
Wagner „Was duftet doch der Flieder”din Maeștrii cântăreți din Nürnberg
Wagner „Cavalcada walkiriilor” din Walkiria
Wagner „Vraja focului” și „Despărţirea lui Wotan” din Walkiria
Ceaikovski Poloneză din „Evgheni Oneghin”
Arrigo Boito „Son lo spirito che nega” din Mefistofele
Weill „Moritat von Macke Messer” din The Threepenny Opera
Rodgers & Hammerstein Uvertură din musicalul South Pacific
Rodgers & Hammerstein „Some enchanted evening” din South Pacific
Lerner & Loewe „How to handle a woman”din Camelot
Bock „If I were a rich man” din Scropcarul pe acoperiș

Gareth Jones este nascut  in sudul  Tarii Galilor, in 1960, unde la Glan Afan Comprehensive School a excelat in cursurile de pian. A inceput colaborarea cu Welsh National Opera in 1990, conducand  in intreaga Marea Britanie  si Scotia orchestre camerale si filarmonice. In 1996 , Jones a firmat Sinfonia Cymru si pana in prezent este director si  principal dirijor al ansamblului de tineri muzicieni virtuozi.

Fondata in 1856, Orchestra Filarmonicii din Monte Carlo va concerta si miercuri, 11 Septembrie 2019 sub cupola Ateneului, in cadrul sectiunii Recitaluri si concerte camerale alaturi de Maxim Vengherov in dubla ipostaza – cea de dirijor si solist violonist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri